Dota 2

ESL One Kuala Lumpur: Tým Azure Ray ovládl celý turnaj

ESL One Kuala Lumpur: Tým Azure Ray ovládl celý turnaj
21. 12. 2023
  |  

Nový patch, který vyšel přímo uprostřed probíhajícího turnaje v Kuala Lumpur, byl pro mnohé překvapením a přinesl celou řadu změn. Nejlépe si na novinky zvykli hráči čínského týmu Azure Ray, kteří v nádherném grand finále otočili ze stavu 0-2 a odnáší si trofej pro vítěze.

Na turnaji se v pozici stand-ina představil také český offlaner SabeRLight-, který naskočil za Team Liquid a společně skončili na skvělém třetím místě. SabeRLight- si připsal doposud svůj možná nejlepší turnaj v kariéře, konzistence jeho výkonů byla jedním z hlavních důvodů, proč Team Liquid došel až na bronzovou příčku. 

Jejich cestu turnajem ukončil právě budoucí šampion, čínský tým Azure Ray, který svým úspěchem vrhl další světlo plné naděje pro tamní region, který si na nejvyšší scéně už delší dobu nedokáže udržet kvalitu a konzistenci a potvrdil, že čtvrté místo Azure Ray a třetí místo LGD Gaming na The International 2023 nebyla náhodou. Hráči Azure Ray už od prvního dne ukazovali skvělé výkony a dokázali ovládnout celou skupinu A, ve které byly týmy jako Team Secret, BetBoom nebo ve skupině stříbrní Gaimin Gladiators. 

Byl to právě tým z druhého místa stejné skupiny, který se proti čínskému týmu postavil v grand finále. Jak už je ostatně tento rok zvykem – „gladiátoři“ vyhráli všechny tři letošní major turnaje a ve finále byli i na The International. Nejlepší tým roku 2023 získal náskok již po dvou hrách a zbývalo mu zasadit rozhodující úder. Jenže hráči Azure Ray neměli v plánu se vzdát a jejich skvělá týmová spolupráce okořeněná fenomenálním výkonem midaře Xm jim zajistila fantastický obrat. 

Tým Azure Ray si tak odnáší trofej, výhru 300 tisíc dolarů a 4800 ESL Pro Tour bodů. Hráči se zdáli být nejlépe připravení na změnu, kterou přinesl patch v průběhu turnaje. Ostatní týmy byly možná až příliš opatrní, tým Azure Ray se nebál experimentovat a bavit se, což nakonec zajistilo vítězství celého turnaje.  

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.