Dota 2

ESL One Birmingham 2024: Team Falcons se skiterem potvrdili skvělou formu a vítězí

ESL One Birmingham 2024: Team Falcons se skiterem potvrdili skvělou formu a vítězí
28. 4. 2024
  |  

Naprostá dominance. I tak by se dalo popsat grand finále birminghamské majoru, kde skiter a jeho Team Falcons zvítězili 3-0 nad ruským BetBoom Team. I když Team Falcons neměl tak hladkou cestu turnajem jako doposud v tomto kalendářním roce, potvrdil svou roli favorita a odnáší si důležité vítězství.

300 tisíc dolarů a 6 400 EPT bodů. Hlavní cena pro Team Falcons po dalším úspěšném turnaji, prvním letošním majoru. Slovenský talent skiter v tomto úspěchu hrál výraznou roli, jelikož jeho výkony hlavně ve finále dolní části vyřazovacího pavouka a samotném grand finále patřily mezi to nejlepší, co můžou momentální carry hráči nabídnout. 

Trpělivost na lince, versatilní role a naprostá důvěra ve vlastní schopnosti. To vše vede v naprosto komplexní výkony, kde hlavně úroveň rozhodování, jaký další krok udělat, je na skutečně mistrovské úrovni. Společně s offlanerem Amarem patřil skiter k nejlepším hráčům celého turnaje. A stává se taky jednou z hlavních osobností celého týmu. Připojte fenomenální support duo v podobě Cr1ta a Sneykinga, neustále se zlepšujícího teprve devatenáctiletého midaře Malr1na a máte skutečně soupisku snů.

Team Falcons zvítězil ve skupinové části turnaje ve skupině A, navíc v té době se stand-inem na midu v podobě SumaiLa) a naznačil, že letošní rok skutečně patří jeho hráčům. Následovala poměrně překvapivá prohra proti Tundra Esports (mimochodem skiterův bývalý tým) a velmi náročná cesta dolní částí vyřazovacího pavouka při pomyšlení na grand finále. „Sokolové“ si však poradili s Team Liquid, OG a pomstili se právě organizaci Tundra Esports. 

To vše ke spokojenosti fanoušků uvnitř birminghamské Resorts World Arena, kteří si v průběhu turnaje oblíbili napodobování zvuků a výkřiků ptactva, imitujíc tak tak právě sokoly, které má Team Falcons ve znaku i jméně. Celkově v aréně vládla skvěle uvolněná a pozitivní atmosféra.

Hráči BetBoom Team tak bohužel znovu potvrdili, že proti Team Falcons se jim letos nedaří. Naposledy se potkali v grand finále DreamLeague 22, které skončilo úplně stejným výsledkem. A Team Falcons vyhrál také ve finále horní části vyřazovacího pavouka a ve skupině stejného turnaje. A i když si ruský gigant došel do grand finále bez porážky v horní části, na momentálně nejlepší soupisku profesionální scény Doty 2 to bohužel nestačilo.

Birminghamský major se bohužel potýkal s mnoha technickými problémy, kvůli kterým vznikaly prodlevy až desítky minut. Finální den se jich naštěstí nedočkal (až na závěrečné oslavy). A dle českého offlanera SabeRLighta-, kterému se turnaj bohužel vůbec nepovedl, byl turnaj jinak naprosto skvělý a o hráče bylo fantasticky postaráno. 

Team Falcons tak znovu potvrdil, že momentálně nemá konkurenci. Podaří se mu celoroční dominance podobně jako loni týmu Gaimin Gladiators, který padl až na The International? Čas ukáže. Ale jak řekl po porážce ve finále dolní části vyřazovacího pavouka ruský carry hráč týmu Tundra Esports, Pure~: „Oni jsou prostě lepší.“

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.