Dota 2

ESL One Birmingham 2024: Skiter prozatím za očekáváním, SabeRLight- na pokraji vyřazení

ESL One Birmingham 2024: Skiter prozatím za očekáváním, SabeRLight- na pokraji vyřazení
24. 4. 2024
  |  

Ani třetí hrací den nepřinesl od českého a slovenské zastoupení na birminghamském Dota 2 majoru oslnivé výsledky. Spíš naopak.

Skupina A je rozhodně onou pověstnou skupinou smrti. Vyrovnanost a síla všech týmů v rámci jedné skupiny je skoro až bezprecedentní. 

Dokonce ani Team Falcons, dosavadní nejlepší tým letošního roku, si se svými oponenty nemůže poradit. Momentálně sedí na sdíleném třetím místě skupiny se skóre 0-4-0. Ano správně, slovenský talent skiter a jeho spoluhráči zatím všechny své zápasy remizovali. Nic na tom nezměnila ani včerejší klání proti týmům G2 x iG a Liquid. Skiter si dvakrát zkusil hrdinu Wraith King, na kterém se mu velmi dařilo, na hru za Terrorblade ale určitě brzy rád zapomene (0-12-6). 

Team Falcons je tak jedním ze dvou týmů, kteří si ve skupině A zatím nepřipsali ani jednu celkovou výhru.

Tím druhým nešťastníkem jsou hráči Shopify Rebellion, mezi něž patří i český offlaner SabeRLight-. „Rebelové“ sedí na posledním místě skupiny se skóre 0-2-2, když se jim právě včera podařilo prohrát oba dva svoje duely proti Team Liquid a BetBoom Team. Rozhodně se jednalo o dva velmi silné soupeře, SabeRLight- a jeho spoluhráči však nabídli jen pramálo, prohráli zaslouženě v obou případech a jsou tak na pokraji vyřazení z turnaje.

Skupina A:

  • 1. BetBoom Team    2-1-1

  • 1. Team Liquid        1-3-0    

  • 3. G2 x iG        1-2-1    

  • 3. Talon Esports    1-2-1    

  • 3. Team Falcons    0-4-0    

  • 6. Shopify Rebellion    0-2-2

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.