Dota 2

ESL One Birmingham 2024: Skiter přežil zásadní zápas, vyřazovací část má první překvapení

ESL One Birmingham 2024: Skiter přežil zásadní zápas, vyřazovací část má první překvapení
27. 4. 2024
  |  

Dolní část vyřazovacího pavouka je nemilosrdná. Birminghamský major to znovu pouze potvrzuje a známe první týmy, které si musely nechat zajít chuť na případný úspěch. To se naštěstí netýkalo Team Falcons a slovenské carry hráče skitera.

Souboje prvního kola dolní části vyřazovacího pavouka začaly okamžitě zostra. Oba dva zápasy mezi Team Liquid vs. Heroic a Xtreme Gaming vs. G2 x iG musely dojít do tří her. Každý dával těmto střetům absolutní důležitost. Obzvláště v první hře mezi Xtreme Gaming a G2 x iG se hráči Xtreme Gaming nehodlali vzdát šance na úspěch již v první hře, která trvala neskutečných 79 minut a přinesla jeden z nejhezčích obratů turnaje. 

Tým to bohužel stálo všechny síly a byl tak prvním vyřazeným (což představuje prozatím největší překvapení turnaje, protože čínský gigant patřil k favoritům na celkové vítězství), zatímco hráči G2 x iG postoupili dále do dnešního střetu proti OG.

Druhým soubojem prvního kola dolního pavouka byl Team Liquid vs. HEROIC. I když měl zápas jasného favority v podobě Team Liquid, rovněž musel dojít do rozhodující třetí hry. Právě tento zápas určil dalšího soupeře pro Team Falcons. A jak se očekávalo, hned ve čtvrtfinále dolní části vyřazovacího pavouka nás čekal šlágr mezi Team Falcons a Team Liquid. A naštěstí pro skitera dokázal Team Falcons zvítězit 2-1, vyřadit tak jednoho z velkých favoritů a zamířil do semifinále dolní části. 

Soupeřem jim bude jeden z dvojice OG / G2 x iG a zápas se odehraje dnes ve 20:00 našeho času.

AKTUALIZACE: Team Falcons si nakonec zahrají s OG. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.