Dota 2

ESL One Birmingham 2024: Skiter míří do vyřazovací fáze

ESL One Birmingham 2024: Skiter míří do vyřazovací fáze
25. 4. 2024
  |  

Skupinová část prvního letošního majoru nabídla skutečně líté boje, když až do závěrečného hracího dne nebylo jisté, kdo turnaj opustí a kdo postoupí dále. Již je však hotovo, vyřazovací klání jsou před námi a zúčastní se jich také Team Falcons a skiter!

Nejprve kdo turnaj opustil. V hvězdnými soupiskami napěchované skupině A si mohl Černého Petra vytáhnout skoro každý z týmů. Nakonec se z této skupiny musí rozloučit týmy Shopify Rebellion, za který působí český offlaner SabeRLight- a také čínský tým Talon Esports. Ve skupině B pak poměrně překvapivě končí vítězové The International 2023 Team Spirit a celkově nejúspěšnější tým loňského roku Gaimin Gladiators.

Přesun do vyřazovací části znamená konec BO2 zápasů, tedy konec remíz. Každý z následujících bojů se bude hrát BO3, kromě grand finále, které se již tradičně odehraje BO5. 

Ze skupiny A postupuje do horní části vyřazovacího pavouka z prvního místa prozatím nejlepší pětice hráčů letošního roku, do níž patří také slovenský carry talent skiter: Team Falcons si poslední herní den zajistili vrchní příčku a nasazení do semifinále horní části. Společně s nimi do semifinále ze skupiny postoupil také BetBoom Team.

Třetí a čtvrté místo obsadily týmy Liquid a G2 x iG, které si tedy zajistily místo v prvním kole dolní části vyřazovacího pavouka, kde každá prohra znamená konec na turnaji. Jejich soupeře určilo umístění na stejných pozicích ve skupině B, konkrétně se jedná o týmy Xtreme Gaming a HEROIC. 

Nasazení do semifinále horní části vyřazovacího pavouka si ze skupiny B vydobyly týmy OG (který se birminghamského majoru původně ani neměl účastnit a nahradil tým 1WIN, jenž se nemohl zúčastnit kvůli problémům s vízy) a skiterův bývalý tým Tundra Esports.

Celý program vyřazovací části začíná již 25. dubna v 13:00 našeho času a jako první se do hry dostane právě skiter a jeho Team Falcons. Všechny zápasy budou k vidění na oficiálních ESL Dota 2 kanálech na streamovací platformě Twitch. Vyhraje Team Falcons i další turnaj v této sezoně? 

Semifinále horní části vyřazovacího pavouka, 25. 4.:

  • 13:00 Team Falcons vs. Tundra Esports (BO3)

  • 16:30 OG vs. Betboom Team (BO3)

První kolo dolní části vyřazovacího pavouka, 26. 4.:

  • 13:00 Team Liquid vs. HEROIC (BO3)
  • 16:35 Xtreme Gaming vs. G2 x iG (BO3)

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.