Dota 2

ESL One Birmingham 2024: SabeRLight- na prvním letošním majoru končí!

ESL One Birmingham 2024: SabeRLight- na prvním letošním majoru končí!
24. 4. 2024
  |  

Tým Shopify Rebellion dnes musel bezpodmínečně vyhrát 2-0. Po včerejším děsivém vystoupení na turnaji jim jiná varianta nezbývala. Bohužel hned první hru proti čínskému týmu G2 x iG nezvládli a na birminghamském majoru končí.

Je těžké hned přemítat, proč tým Shopify Rebellion končí na turnaji hned ve skupinové fázi. Některé přetrvávající problémy týmu se ale znovu ukázaly i v Birminghamu a SabeRLightovi- aspol. se z nich nepodařilo vymanit. Možná za to mohla i určitá nerozehranost oproti ostatním, jelikož se „rebelové“ nezúčastnili nedávné Elite League? 

V podstatě každý zápas vypadal stejně. „Rebelové“ dokáží vyhrát počáteční fázi na linkách, pokud však jeden z core hrdinů nedokáže plně využít efektu „snowball“ a utéct zbytku mapy, vyloženě se zhroutí a zdá se, že každé rozhodnutí nejde jejich směrem. Pravděpodobně největší ukázkou tohoto neduhu je carry hráč Arteezy, který na lince dominuje a skutečně nemá problém s farmou, následně jsou však jeho pohyby a rozhodnutí na mapě spíše diskutabilní. 

Český offlaner SabeRLight- však neodehrál zlý turnaj, zejména několik jeho představení na hrdinovi Brewmaster znovu potvrdili, proč je tak ceněným hráčem. Problém jeho týmu lpí mnohem hlouběji a bude zřejmě nutné udělat zásadní řezy sestavou (včetně kouče) a pozměnit mentalitu celé soupisky. Uvidíme, co to bude znamenat pro budoucnost SabeRLighta-. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.