Dota 2

ESL One Birmingham 2024: Pohled na SabeRLighta- a skitera před druhým herním dnem

ESL One Birmingham 2024: Pohled na SabeRLighta- a skitera před druhým herním dnem
23. 4. 2024
  |  

Birminghamský major včera odstartovaly zápasy velmi vyrovnané skupiny A. Což se potvrdilo i výsledky, kdy až do posledního zápasu skončila všechna klání remízou. Ve skupině A působí také český offlaner SabeRLight- (Shopify Rebellion) a slovenský carryy hráč skiter (Team Falcons).

Jak se oběma hráčům dařilo první hrací den? 

Team Falcons – BetBoom Team (1-1):

Skiter v první hře netradičně na hrdinovi Dragon Knight, skvělé GPM 604, skóre 3-0-19. Výborně splnil úlohu štítu pro svého midaře. (Vítězství Team Falcons).

Ve druhé hře na hrdinovi Bloodseeker, který je mu bližší, avšak i přes pozitivní konečné skóre 5-4-11 neměl zásadní dopad na hru a jeho plošná Silence neměla kýžený efekt na nepřátelský tým. (Vítězství BetBoom).

Shopify Rebellion – Talon Esports (1-1):

První hra trvající přes padesát minut ukázala, kolik odpovědnosti na sobě SabeRLight- unese. Na lince si na hrdinovi Brewmaster skvěle poradil s nepřátelskou Lunou a díky jeho fenomenálnímu výkonu v dalších fázích hry (konečné skóre 12-5-29, DMG 53.6k) připadla první hra „rebelům“. (Vítězství SR).

Ve druhém klání SabeRLight- na svůj prvotní výkon navázat nedokázal. Na jeho oblíbeném hrdinovi Doom nedokázal na lince zastavit nepřátelského Faceless Voida a hru skončil hluboce záporný 2-10-8. (Vítězství Talon).

Následně se oba hráči postavili proti sobě, nejen co se jejich týmů týče, ale také doslova na lince. 

Team Falcons – Shopify Rebellion (1-1):

V první hře se proti sobě v trochu nudném souboji postavili Dragon Knight (opět skiter) a SabeRLightův- nepříliš povedený Kunkka. Linka skončila remízou a ani jeden z hráčů neměl takový dopad na hru, jaká by si asi přáli. (Vítězství Team Falcons).

Ve druhé hře však SabeRLight- napravil dojem na hrdinovi Kunkka, když výborně ovládl linku proti skiterovi na Lifestealerovi, nepřipsal si jedinou smrt (8-0-19) a udělal ohromný prostor svým dalším dvě core pozicím. (Vítězství SR).

Ve druhém hracím dni se oba hráči potkají s dalším favoritem turnaje, Team Liquid. Další porce birminghamské Doty začíná ve 13:00 našeho času!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.