Dota 2

ESL One Berlin Major 2023: Začíná druhý letošní Dota 2 major!

ESL One Berlin Major 2023: Začíná druhý letošní Dota 2 major!
26. 4. 2023
  |  

Jarní DPC tour je u svého konce a to znamená jediné, na řadě je major turnaj. Tentokrát se hráči a fanoušci podívají do naší sousední země, Německa. V Berlíně se představí také český offlaner SabeRLight- nebo slovenský carry hráč skiter.

Do německého hlavního města se vypraví celkem osmnáctka týmů: čtyři ze západoevropského a čínského regionu, tři z východoevropského regionu a regionu jihovýchodní Asie a po dvou týmech ze Severní a Jižní Ameriky. Hráče čeká dnes již klasický formát celého turnaje. Nejprve se představí ve dvou skupinách po devíti týmech, kde budou soupeřit systémem single round-robin (Best of 2).
Seznam týmů Dota 2  Majoru. Zdroj: ESL
Následuje vyřazovací fáze double-elimination bracket. První čtyři nejúspěšnější z každé skupiny postupují do horní části vyřazovacího pavouka, pátý a šestý tým pak míří do části dolní. Zbylé týmy na turnaji končí. Vyřazovací fáze pak pokračuje zápasy best of 3 a závěrečné grand finále již tradičně bude best of 5. Celá vyřazovací část proběhne příští týden v berlínské aréně Velodrom, která pojme až 12 000 diváků.

Letošní druhý oficiální major se znovu hraje o hlavní cenu 200 000 dolarů pro vítěze, celkový prize pool pak činí 500 000 dolarů. Týmy si také rozdělí důležité DPC body, celkem jich je ve hře 2700. Umístění na ESL One Berlin Major 2023 tedy znovu zásadně promluví do umístění v DPC žebříčku 2022/2023, který týmům může zajistit přímou pozvánku na vrchol letošní sezóny: The International 2023.

První major tohoto roku proběhl v hlavním městě Peru, v Limě. V březnu se z celkového vítězství radoval západoevropský tým Gaimin Gladiators, který bude k favoritům patřit i nyní a ve středu 26. dubna ve 12 hodin našeho času odstartuje celý turnaj prvním zápasem proti Evil Geniuses. Hned ve středu se do hry dostanou také čeští a slovenští hráč. SabeRLight- je s týmem Shopify Rebellion ve skvělé formě a bude patřit za jedny z favoritů na vítězství celého majoru. Slovenský talent skiter se s organizací Tundra Esports mírně hledá, ale kdy jindy nalézt ztracenou formu než na stagi nejvyšší?

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.