Dota 2

ESL One Berlin Major 2023: Gaimin Gladiators ovládli i druhý major roku!

ESL One Berlin Major 2023: Gaimin Gladiators ovládli i druhý major roku!
9. 5. 2023
  |  

O nejlepším týmu tohoto roku je rozhodnuto! Severoamerická organizace Gaimin Gladiators, která působí v západoevropském regionu, opět dokázala, že momentálně nemá na nejvyšší scéně konkurenci. Po vítězství na prvním letošním majoru v Limě dokázali „gladiátoři“ ovládnout i major turnaj v Berlíně. SaberLight- a skiter v Berlíně neuspěli.

Členové Gaimin Gladiators zažívají ten nejlepší možný rok, který si jen esportový hráč může představit. Velmi dobré výsledky v DPC sezoně, potvrzené ovládnutím nejdříve prvního majoru letošního roku v peruánské Limě, pokračujíc triumfem na DreamLeague, který jim zajistil okamžitou účast na Riyadh Masters 2023 (s neuvěřitelným prize poolem 15 milionů dolarů), završenou nynějším triumfem v německém hlavním městě.

Je skutečně nezvyklé, že jeden tým dokáže dominovat několika turnajům v řadě. V Berlíně si hráči „gladiátorů“ připsali na účet dalších 200 000 dolarů a hlavně 500 DPC bodů, které jim zajistí přímou pozvánku na letošní The International. Jeden z největších turnajů v celém esportu se po několika letech vrací do severoamerického Seattlu, kde sídlí vývojáři z firmy Valve.

Celý turnaj byl „poznamenaný“ novým patchem, který přišel jen několik dní před začátkem ESL One Berlin Major 2023. Od doby před přechodem na engine Source 2 pravděpodobně hra Dota 2 nezažila větší změnu. V průběhu turnaje tedy týmy objevovaly novou metu a fanoušci neměli tušení, kterým směrem se vyvine.

Na neštěstí se do těchto finálních bojů nezapojili čeští nebo slovenští talenti. Český offlaner SabeRlight- se ve službách Shopify Rebelion na minulém majoru umístil na čtvrtém místě, ale na právě proběhnuvším eventu se jim tolik nedařilo. Sdílené deváté až dvanácté místo nezajistilo ani část prize poolu, ani důležité DPC body.

Podobně nešťastně si vedl i slovenský carry hráč skiter, který hájí barvy týmu Tundra Esports, se kterým vyhrál poslední The International. Sdílené páté až šesté místo nicméně zajistilo alespoň výhru v podobě 25 000 dolarů a 300 DPC bodů.

Tým Gaimin Gladiators vypadá k neporažení, následuje však další DPC sezona a major na Bali. Nehledě na vrchol sezony v podobě The International 2023. Doufejme, že skiter a SabeRLight- promluví do dalších pokračování nejlepší světové Dota 2 scény v o trochu lepším světle!

Zdroj úvodní fotografie: Gaimin Gladiators

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.