CS:GO

ESL: Nadcházející EPL nemohou hrát VP a Gambit, pokud hráči nebudou hrát pod neutrálním jménem

ESL: Nadcházející EPL nemohou hrát VP a Gambit, pokud hráči nebudou hrát pod neutrálním jménem
2. 3. 2022
  |  

Blížící se ESL Pro League bude s největší pravděpodobností bez Virtus.pro a Gambit, tedy dle ESL organizace navázané na ruskou vládu. Výjimku hráči dostanou, pokud nastoupí pod neutrálním jménem, aniž by na oblečení či jinak reprezentovali svou zemi, organizaci nebo sponzory svých týmů.

Ruská invaze na nezávislou Ukrajinu dopadá čím dál víc také na esportové dění, které je s oběma zeměmi více než spojeno. Mnoho prvotřídních organizací i hráčů pochází právě z těchto zemí. Jako první přišel s omezením BLAST, ten potvrdil, že se jeho turnajů nesmí na dobu neurčitou účastnit organizace se sídlem v Rusku.

Dnes přichází se svým vyjádřením také ESL, které na svém webu dává najevo podporu Ukrajiny a oznamuje, že se nadcházející ESL Pro League nemohou zúčastnit Gambit Esports a Virtus pro. Oba subjekty jsou podle všechno navázány, respektive spojeny s ruskou vládou. 

Nabízí se však částečně jiné řešení, ESL nabízí hráčům obou organizací možnost nastoupit pod "neutrálním jménem" a také bez oblečené, které by reprezentovalo zemi, partnery, případně samotnou organizaci. 

15. sezona prestižní soutěže odstartuje za měsíc a podle všeho to bude se značnými omezeními právě pro týmy z Ruska nebo Ukrajiny, stejně jako pro samotné hráče. Například Entropiq se svojí sestavou budou muset řešit logistiku, která nebude jednoduchá k omezení letecké dopravy. 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport