CS:GO

IEM Major Rio: Jaká cesta čeká na SINNERS a další zájemce o účast na Majoru přes kvalifikační cyklus?

IEM Major Rio: Jaká cesta čeká na SINNERS a další zájemce o účast na Majoru přes kvalifikační cyklus?
22. 7. 2022
  |  

Pořadatel IEM Road to Rio zveřejnil termíny a kvalifikace na nadcházející Major. První částí jsou otevřené, v některých regionech uzavřené, kvalifikace a následné RMR (Regional Major Ranking Series), které určí postupující. Kdy budou bojovat o svoji šanci SINNERS a další celky?

ESL zveřejnilo podrobnosti a termíny k otevřeným a uzavřeným kvalifikacím k nadcházejícím IEM Major Rio Regional Major Ranking Series v jednotlivých regionech. Kdy čekají boje evropské celky? 

První otevřené kvalifikace startují 15. srpna, další následují 18., 22. a 26. v témže měsíci. Nejlepší postoupí do evropské RMR kvalifikace, ze které by měla vést cesta přímo na Major v Brazílii.
Přehled kvalifikací na RMR IEM Rio 2022 | Zdroj: pro.eslgaming.com
Některé regiony, jako například Čína, Oceánie nebo Asie, k otevřeným kvalifikacím přidávají také uzavřené kvalifikace, které slouží jako síto těch opravdu nejlepších. Obecně ale platí, že Evropa dostane nejvíc příležitostí na kvalifikování se, byť tak snadné to nebude, v minulosti se podobných pokusů účastnily tisíce celků.

SINNERS se v rámci tohoto formátu otevřených kvalifikací podařilo postoupit až na PGL Major Antwerp RMR. Zda se to povede i tentokrát je otázka, síto open kvalifikací bývá neúprosný boj a run přes bo1 duely. 

O drtivé většině účastníků další fáze bychom měli mít jasno ještě před koncem sprna. Pouze poslední severoamerická kvalifikace se odehraje ještě v rámci září. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.