CS:GO

ESL hlásí vyprodaný brazilský Major za 60 minut. „Fotbalový stadion nebo nejedu,“ odvětil s1mple

ESL hlásí vyprodaný brazilský Major za 60 minut. „Fotbalový stadion nebo nejedu,“ odvětil s1mple
26. 5. 2022
  |  

Pořadatel IEM Major Rio 2022 hlásí vyprodáno po několika desítkách minut. Komunita okamžitě reaguje a vytváří tlak na přesun z původního místa konání akce na fotbalový stadion nebo do jiné haly s větší kapacitou.

ESL ještě před půlnocí 25. května zveřejnilo příspěvek s informací o vyprodaných lístcích na podzimní IEM Major Rio. Jedním z důvodů je také fakt, že z roku 2020 se přenáší lístky, tudíž fanoušci, kteří si zaplatili vstupenky na tehdejší chystaný ESL One Major mohou cestovat na podzimní event.

Rychle vyprodaná akce, velká očekávání a přísun fanoušků z celého světa. Komunita začala vytvářet rychle tlak na změnu místa konání akce. Údajným aktuálním místem konání akce je Jeunesse Arena s koncertní kapacitou až 18 700 fanoušků.

Jednou z alternativ by mohl být fotbalový stadion s výrazně vyššími kapacitami pro fanoušky, jedním z návrhů je také Allianz Parque v brazilském São Paulu, která se sama přihlásila na Twitteru. Na obavu fanoušků z počasí reagovali zástupci arény vtipným komentářem: „cl_weather 0.“

Právě počasí v případě chybějící zavírací střechy může být velkým rizikem, do kterého by organizátoři šli. Tlak na vyšší kapacitu místa na jeden z největších esport eventů historie podpořil také ukrajinský hráč Oleksandr "s1mple" Kostyliev: „Fotbalový stadion nebo nejedu.“ 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.