Dota 2

ESL DreamLeague Season 23: Skiter a SabeRLight– se porvou o milion dolarů

ESL DreamLeague Season 23: Skiter a SabeRLight– se porvou o milion dolarů
21. 5. 2024
  |  

Hráči ještě ani nevydechli po turnaji PGL Wallachia Season 1 a již znovu válčí na dalším turnaji. Třiadvacátá sezona DremLeague zná svou dvanáctku zúčastněných. Ve hře jsou důležité EPT body a macatý prize pool!

Konkrétně se jedná o prize pool v hodnotě milion dolarů a celkem 26 100 EPT bodů, které zajišťují přímou pozvánku na Riyadh Masters 2024. Celkově se DreamLeague Season 23 účastní dvanáct týmů, přičemž čtyři z nich získaly pozvánku okamžitě na základě dosavadního umístění v EPT lize. Jedná se o týmy BetBoom Team, Xtreme Gaming, Team Falcons (v jehož barvách válčí skiter) a Gaimin Gladiators. 

Zbylá osmička týmů musela projít uzavřenými regionálními kvalifikacemi. Hrálo se ve formátu double elimination bracket, nasazení podle aktuálního postavení v EPT lize. Každý region nabízel jeden výherní slot a postup na online turnaj DreamLeague, výjimkou byl samozřejmě nabitý západoevropský region, kde se hrálo o sloty dva. Ukořistit se je povedlo týmům Liquid a Tundra Esport.

Ze severoamerického regionu se dle očekávání probojoval tým Shopify Rebellion, za něhož již tradičně na pozici offlanera nastupuje český talent SabeRLight-. Jeho tým momentálně stojí na deváté pozici, skoro tisíc bodů za G2 X IG, úspěch a body se tedy náramně hodí a na turnaji má o motivaci postaráno. 

Pouze prvních osm týmů EPT ligy totiž získává přímou pozvánku na pravděpodobný vrchol letošní sezony (alespoň co se prize poolu týče), Riyadh Masters 2024. Skiter a Team Falcons o svou pozvánku s největší pravděpodobností již nepřijdou, SabeRLight – ještě musí pořádně zabrat. 

Ze zbylých regionů pak do třiadvacáté sezony DreamLeague postoupily týmy NAVI, PSG Quest, Azure Ray, Aurora a HEROIC. Turnaj začíná 20. května 2024, sledovat ho bude možné na oficiálních ESL kanálech na platformě Twitch. Web Sazka Esport přinese podrobný přehled v průběhu turnaje. 

Turnaj probíhá ve formátu skupinové části a vyřazovacích bojů. Ve skupinách se týmy utkají stylem single round-robin v best of 2 zápasech. První dva týmy z každé skupiny postupují do horní části vyřazovacího pavouka, třetí a čtvrté pozici obsadí pozice v části dolní. Zbylé týmy jsou pak z turnaje eliminovány. 

Minulý turnaj DreamLeague s přehledem ovládl skiter a jeho Team Falcons, povede se jim zopakovat úspěch? Anebo si chuť z prohraného grand finále PGL Wallachia spraví čínští Xtreme Gaming? Odpovědi na tyto otázky můžete sledovat na oficiálních kanálech DreamLeague na videoplatformě Twitch nebo sledovat stránky Sazka Esport!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.