Dota 2

ESL DreamLeague Season 23: Skiter a SabeRLight– se porvou o milion dolarů

ESL DreamLeague Season 23: Skiter a SabeRLight– se porvou o milion dolarů
26. 3. 2024
  |  

Uzavřené kvalifikace jsou u konce a třiadvacátá sezona DremLeague zná svou dvanáctku zúčastněných. Ve hře jsou důležité EPT body a macatý prize pool!

Celkově se DreamLeague zúčastní dvanáct týmů, přičemž čtyři z nich získaly pozvánku okamžitě na základě dosavadního umístění v EPT lize. Jedná se o týmy BetBoom Team, Xtreme Gaming, Team Falcons (v jehož barvách válčí skiter) a Gaimin Gladiators. 

Zbylá osmička týmů musela projít uzavřenými regionálními kvalifikacemi. Hrálo se ve formátu double elimination bracket, nasazení podle aktuálního postavení v EPT lize. Každý region nabízel jeden výherní slot a postup na online turnaj DreamLeague, výjimkou byl samozřejmě nabitý západoevropský region, kde se hrálo o sloty dva. Ukořistit se je povedlo týmům Liquid a Tundra Esport.

Ze severoamerického regionu se dle očekávání probojoval tým Shopify Rebellion, za něhož již tradičně na pozici offlanera nastupuje český talent SabeRLight-. Jeho tým momentálně stojí na deváté pozici, skoro tisíc bodů za G2 X IG, úspěch a body se tedy náramně hodí a na turnaji má o motivaci postaráno. 

Pouze prvních osm týmů EPT ligy totiž získává přímou pozvánku na pravděpodobný vrchol letošní sezony (alespoň co se prize poolu týče), Riyadh Masters 2024. Skiter a Team Falcons o svou pozvánku s největší pravděpodobností již nepřijdou, SabeRLight – ještě musí pořádně zabrat. 

Ze zbylých regionů pak do třiadvacáté sezony DreamLeague postoupily týmy NAVI, PSG Quest, Azure Ray, Aurora a HEROIC. Turnaj začíná 20. května 2024, sledovat ho bude možné na oficiálních ESL kanálech na platformě Twitch. Web Sazka Esport přinese podrobný přehled v průběhu turnaje. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.