CS:GO

ESL: Do Katowic mohou cestovat hráči z Ruska. Co na to Polsko?

ESL: Do Katowic mohou cestovat hráči z Ruska. Co na to Polsko?
8. 12. 2022
  |  

Polsko a Pobaltské země omezili významně letos na jaře možnost cestovat do zemí obyvatelům Ruska. Po bezmála roce se tato informace objevila v souvislosti se zimním turnajem IEM Katowice 2023. Mohou přicestovat hráči z Ruska?


Vzhledem k informacím, které před několika měsíci vydaly informace o omezení vstupu ruských občanů na své území, přišel renomovaný web s otázkami přímo na organizátory jednoho z největších světových turnajů.

"V současné době neexistuje žádný místní zákon, který by zakazoval některému týmu nebo hráči vstup na území Polska, a tedy ani účast na nadcházejícím turnaji v Katovicích. EFG (ESL FACEIT Group) i nadále dodržuje všechny mezinárodní zákony a sankce a budeme pokračovat v monitorování a přetváření našich globálních a místních obchodních strategií tak, aby to odrážely," uvedlo ESL na dotaz HLTV.

Podle odpovědi a vyjádření ESL v současné době neexistuje žádný místní zákon, skrze který by do země nemohly přicestovat hráči z Ruska nebo jiných zemí. Obecně se totiž tato obava týkala hned několika celků, ať již s jistotou účasti, tak potažmo zvažovaných - C9, Spirit, G2, Outsiders, NAVI a další...

Jedinou komplikací tak bude nevyhnutelně logistika, která je pro přímé transfery omezena. Hráči z Ruska tak budou muset opět hledat nejrůznější možné cesty pro vstup do Schengenského prostoru, respektive zemí, která jim vydávají víza a až následně z něj s platnými dokumenty i pro polskou stranu, pokud se situace nezmění.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.