CS:GO

ESL Challenger Melbourne: SINNERS zvládli první den open kvalifikace a BO3 zápas je dělí od postupu

ESL Challenger Melbourne: SINNERS zvládli první den open kvalifikace a BO3 zápas je dělí od postupu
26. 2. 2023
  |  

Boj o australský turnaj ESL Challenger Melbourne 2023 je v plném proudu. České jedničce se podařilo přežít první den open otevřené kvalifikace a jediný BO3 zápas je dělí o uzavřených bojů.

Přes otevřenou kvalifikaci se do ESL Challenger Melbourne 2023: European Closed Qualifier dostane jen čtyřka nejlepších, která v boji o finálový slot vyzve pozvané týmy Aurora Gaming, Copenhagen Flames, forZe a Sprout. 

V závěrečném kole otevřené kvalifikace jsou i SINNERS, kteří čekají na svého posledního soupeře. Ten vzejde ze zápasu mezi LDLC a 1WIN, který startuje dnes od 16:00. Na český celek pak klíčový zápas v boji o postup do closed kvalifikace čeká od 18:00.
Další dvojice finálových kvalifikačních zápasů tvoří HONORIS vs. Spirit Academy, HYDRA vs. ECSTATIC a Apeks se slovenským hráčem Martinem "STYKO" Stykem vs. ex-Rapid Ninjas. Lepší z dvojice si zajistí místo v další části kvalifikačního cyklu. Mezi tuzemskými účastníky otevřené kvalifikace byl ještě tým Dynamo Eclot, kterému se však nepodařilo projít přes 4. kolo.

Právě uzavřená kvalifikace následně proběhne od 8. do 10. března formou double-elimination bracketu, kdy celkem 8 evropských celků zabojuje o jediné místo na australském turnaji ESL Challenger at DreamHack Melbourne 2023 s dotací $100,000.

O průběhu dnešních zápasů, které další česko-slovenské zástupce mohou posunout blíže vysněné účasti na světovém turnaji, vás budeme informovat.

SINNERS jsou ve 2. dni kvalifikace ESL Challenger Melbourne
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.