CS:GO

ESL Challenger League: Týmy SINNERS i Entropiq zvládly své zápasy. Vzájemný duel je čeká v úterý

ESL Challenger League: Týmy SINNERS i Entropiq zvládly své zápasy. Vzájemný duel je čeká v úterý
5. 5. 2022
  |  

Na jedné straně poměrně jasné vítězství, na té druhé drama při kterém mrazilo nejednoho fanouška celku SINNERS. Oba týmy však své úvodní zápasy skupiny B zvládly a čeká je vzájemný Winners Match.

Entropiq začali turnaj s vědomím toho, že si jen kráce předtím zajistili slot na IEM Dallas 2022. Povzbuzení po sérii výher přišlo záhy. Ruská soupiska české organizace na prvních dvou mapách opening série ESL Challenger League S41 smetla Finest 16:5 a 16:8.

Úspěšná bitva velmi rychle posunula Entropiq do Winners Match, z něhož vede cesta do play-off, případně pak do ESL Pro League. Tedy do ligy, kterou by Entropiq i vzhledem ke svému postavení ve světovém žebříčku rádi hráli.

SINNERS ve stejném čase bojovali proti ECSTATIC, který předtím během odpoledne vyřadil Dynamo Eclot z Pinnacle Cup IV. První mapa se SINNERS nepovedla a český celek padl na oblíbeném Vertigu 9:16. Následně však dokázali čeští hráči vyválčit v prodloužení úspěch v prodloužení na Ancient a šlo se na decider.

Rozhodující mapa nabídla vítěznou polovinu pro dánský celek, po změně stran se však povedlo SINNERS uchopit zápas pod kontrolu za T-side, kdy dovolili ECSTATIC uhrát pouhé 2 kola a zvítězili 16:10.

Vzájemný souboj SINNERS s Entropiq je zatím naplánován na úterý 10. května v 19:00.


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.