CS:GO

ESL Challenger League se vrací. Česko-slovenskou scénu reprezentuje pouze STYKO s týmem Apeks

ESL Challenger League se vrací. Česko-slovenskou scénu reprezentuje pouze STYKO s týmem Apeks
16. 1. 2023
  |  

Martin "STYKO" Styk s týmem Apeks začne 44. sezonu ESL Challenger League už v úterý 17. ledna proti týmu Monte. Celkově se 24 celků utká o $50,000, nejhorší týmy padají do ESEA Advanced nebo její baráže.

Celkově se 24 evropských celků popere v rámci dalšího ročníku ESL Challenger League Europe o rozdělený prizepool přesahující milion korun, ale také důležité body do ESL rankingu, protože už podruhé za sebou nebude možné postoupit z této ligy do ESL Pro League.

V akci bude několik zajímavých tier 2 týmů včele s Bad News Eagles, Sprout nebo SAW. Tedy třemi celky z TOP 20 světového HLTV žebříčku. Uvidíme ale taky několik světových hráčů jako NBK a KennyS za tým Falcons nebo AMANEK v LDLC či švédské legendy FLUSHA a JW, kteří nastupují v EYEBALLER.

Česko-slovenská scéna však zaměří zrak zejména na tým Apeks, ve kterém figuruje také pro letošek slovenský hráč Martin "STYKO" Styk. Organizace doplnila roster příchodem makedonského hráče kyxsan a tak je připravena opět bojovat o nejlepší příčky.

V úvodním kole vyzvou Apeks zajímavou sestavu, která hraje pod názvem Monte a následně se vítěz ve druhém kole Upper Bracket utká s portugalským týmem SAW. Souboj se odehraje už zítra (úterý 17. ledna) od 19:00.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.