CS:GO

ESL Challenger League: Los skupin byl k SINNERS milosrdný. Start přijde 3. března

ESL Challenger League: Los skupin byl k SINNERS milosrdný. Start přijde 3. března
21. 1. 2022
  |  

Nově vzniklá soutěž ESL Challenger League nahrazuje ESEA Premier. Jakým formátem se bude hrát a s kým se utkají SINNERS?

Formát ESL Challenger League

Nová soutěž přináší i nový formát, který již nebude tvořen dvěma velkými skupinami, ale čtyřmi skupinami po čtyřech týmů. Z každé skupiny, která se bude hrát GSL formátem BO3. Dva nejlepší v tomto formátu zamíří do play-off (které tak bude pro 8 celků), to se opět odehraje ve formátu ´double-elimination bracket.

Los skupin

SINNERS, GamerLegion a Entropiq (CIS). Tři celky, které nějakou, ať již menší, tak větší, stopou souvisejí s tuzemskou scénou. Jak vypadají jejich skupiny?

Entropiq čeká velmi zajímavá východoevropská skupina s britským týmem Into The Breach a na ZERA a GamerLegion čekají ECSTATIC, Wisla Krakow a 1SHOT. SINNERS se utkají s Finest, SAW a také SKADE. Rozložení sil napříč skupinami by paradoxně mohl všem celkům pomoci. Nicméně samotný GSL formát může být nevyzpytatelný.
Rozpis skupin ESL Challenger League | Zdroj: Twitter @ESLCS
Další změnou by mělo hraní jedné skupiny v jeden den a čas. Tedy s největší pravděpodobností, minimálně dle rozpisu prvního kola všech skupin, vždy bude hrát daná skupina v jeden čas dva zápasy paralelně.

Na SINNERS čeká úvodní zápas 3. března, ve kterém česko-slovenská soupiska vyzve Finest. Start dalších týmů přijde o několik dnů dříve. Kompletní program naleznete na play.esea.net,

Play-off turnaje se rozběhne na přelomu března a dubna. Samotné finále je na programu 3. dubna (tým postupující z Lower Bracket bude mít automatickou ztrátu 0:1 v BO5 sérii).

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.