CS:GO

ESEA Premier: ENTERPRISE smolně padli v prodloužení se 40. týmem světa

ESEA Premier: ENTERPRISE smolně padli v prodloužení se 40. týmem světa
31. 8. 2021
  |  

Důležitá bitva v základní skupině ESEA Premier čeká v úterý večer od 19:00 na česko-slovenský tým ENTERPRISE, který po úvodním vítězství a následné porážce, bude chtít bodovat.

ENTERPRISE vs. SAW

  • Výsledek - 1:2
    • de_vertigo 5:16 (4:11)
    • de_inferno 16:11 (10:5)
    • de_ancient 20:22 (5:10)

Průběh zápasu:

Velmi nepříjemný start série SAW měli za sebou ENTERPRISE, kteří se na Vertigu nedokázali chytit soupeřova tempa. Po několika kolech bylo jasné, že všichni přítomní by se už nejraději viděli na další mapě. Nepovedený start série si přenesl česko-slovenský zástupce také do druhé mapy, kdy prohrával už 0:4. Posléze ale přišla série vítězných kol pro ENTERPISE, která korikogovala vývoj celé série.

Druhá polovina však začala přesně opačně. SAW začali dělat za T-side problémy a postupně se dostali zpátky do zápasu. V poslední chvíli, kdy byly misky vah mapy vyrovnány, přeřadili ENTERPRISE na vyšší rychlostní stupeň a 5 koly v řadě mapu rozhodli.
Rozhodnout v důležitém zápase základní skupiny ESEA Premier měl tady Ancient, kde měly oba celky shodně 33% WR ze zápasů na HLTV. První polovina jasně vyšla za CT stranu celku z Portugalska. Po výměně stran ale ENTERPRISE oplatili stejnou mincí. Česko-slovenský tým si obzvláště dával pozor na kola proti "pouze" postolím, až do stavu 13:10, kdy nezvládl tento typ kola proti "force buy".

Tuzemský celek se však nenechal rozhodit a zásluhou skvěle hrajícího Roberta "manguss" Kaspera se 14. bodem přiblížil k vítězství. Matchpoint ale EP nedokázali využít a zápas mířil do prodloužení. To zvládli lépe po více než 40 kolech hráči portugalského týmu SAW. Smolná prohra pro ENTERPRISE, kterou ale přední domácí celek musí hodit za hlavu a přichází čas soustředění se na další zápasy.

Stream zápasu:

Přímý přenos zápasu bude doprovázet komentářem na twitch.tv/enterprise_esports Michal "Mishek" Kabele. Zápas startuje od úterních 19:00.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.