CS:GO

ESEA Premier: ENTERPRISE porazili 39. tým světa a s největší pravděpodobností zamíří do baráže

ESEA Premier: ENTERPRISE porazili 39. tým světa a s největší pravděpodobností zamíří do baráže
28. 9. 2021
  |  

Poslední zápas v ESEA Premier dnes sehráli ENTERPRISE proti týmu Sprout.

Karty před dnešním duelem byly dány jasně. ENTERPRISE v případě vítězství budou mít jistotu účasti v baráži o další sezonu Premier, porážka naopak znamená pád do ESEA Advanced, protože Apeks zvítězili 2:0 nad Sangal.

Sprout vs. ENTERPRISE

  • Výsledek 1:2
    • de_inferno 16:14 (4:11)
    • de_nuke 13:16 (7:8)
    • de_mirage 12:16 (4:11)

Domácí fanoušci mohli být při první polovině úvodní mapě nadšeni, ENTERPRISE za T stranu dominovali zápasu a dostali se do vedení 11:4. Pak však Sprout, jakožto TOP40 tým na světě, zařadili vyšší rychlostí stupeň a nedali česko-slovenské sestavě šanci. Respektive se dokázali dostat za stavu 15:12 k map pointu, následně povolili EP 2 kola, ale závěrečné už měli ve své režii.

Zajímavý vývoj nabídl také Nuke. ENTERPRISE i v něm chtěli být od počátku aktivnější a budovali si částečně i náskok, o který sice skrze závěr první poloviny přišli, nicméně i tak si z ní odnesli vedení 8:7. Tentokrát však česko-slovenská dvojka zvládla především úvod druhé poloviny. A byť závěr opět nabídl drama, tentokrát se šťastným koncem pro ENTERPRISE.

Na decider mapě pokračoval trend z map předchozích, dominantní a cílevědomý výkon ENTERPRISE v první polovině (11:4), pak ale postupné škobrtnutí dávalo opět šance německému týmu na zvrat v zápase. Výsledkem nakonec bylo vítězství ENTERPRISE 16:11, celkově 2:1 a navíc podle všeho také záchrana od přímého sestupu. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.