CS:GO

ESEA Pátečník: V play-off Advanced bojuje jen DNE, eSuba se snaží uspět v Main

ESEA Pátečník: V play-off Advanced bojuje jen DNE, eSuba se snaží uspět v Main
23. 9. 2022
  |  

S dalším pátkem přichází další souhrn aktuálního dění na poli evropské struktury lig ESEA. Ve 42. sezoně se do play-off jednotlivých soutěží však dostal pouze zlomek česko-slovenských týmů.

V nejvyšší ESEA soutěži (Advanced) bojovali o postup do play-off do poslední chvíle hned tři česko-slovenské celky. Týmy Cryptova a Entropiq Prague však se skórem 7:5, respektive 6:6 skončily těsně pod čarou postupu. Oba však uhájily příslušnost lize, stejně jako Dark Tigers a ENTERPRISE.

Play-off Dynamo Eclot odstartovalo vítězstvím 2:1 proti týmu X. Už dnes čeká českou soupisku další zápas, od 16:30 se celek utká s týmem 9P, v případě vítězství ji bude čekat souboj s akademií Fnatic.

Nejlepší tým celého double-elimination play-off postoupí přímo do ESL Challenger League Season 43: Europe, další bude čekat baráž. Šance na to, že by DNE zabojovali o postup do soutěže, kterou aktuálně hrají SINNERS, je tak vysoká.
                                                  
V nižší soutěži ESEA Main bojuje o postup eSuba, která už postoupila do 3. kola Upper Bracket Play-off. Stejně tak se ve stejné fázi nachází Tomáš "oskar" Šťastný s týmem TITANS. V Lower Bracket najdeme následně i tým Fadee Gaming.

Nejnižší soutěž ESEA Open okupuje řada česko-slovenských týmů v čele s týmem Sampi nebo akademií SINNERS.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.