CS:GO

ESEA Pátečník: Rekordní počet CZ/SK účastníků Advanced se chystá na start

ESEA Pátečník: Rekordní počet CZ/SK účastníků Advanced se chystá na start
21. 10. 2022
  |  

Napříč ESEA ligami se všechno připravuje na start 43. sezony. Do akce v důležitých soutěžích ESEA Main a Advanced půjde celá řada česko-slovenských týmů, které se poperou s evropskou konkurencí.

ESEA Advanced

Ve 43. sezoně ESEA Advanced bychom měli vidět hned 6 česko-slovenských celků, které se pokusí kvalifikovat do play-off, kde už v poslední sezoně Dynamo Eclot bojovalo o účast v prestižní ESL Challenger League.

První zápasy už mají celky naplánovány na další týden. Například DNE by měli začínat se Spirit Academy, Entropiq Prague čekají ONYX a ENTERPRISE, kteří nakonec v soutěži pokračují, vyzvou Aurora Gaming.

Obecně je však dost možné, že se úvodní zápasy ještě posunou do dalších týdnů, liga se totiž bude hrát po dobu celého listopadu.

Skóre česko-slovenských sestav:

ESEA Main

Početné osazenstvo má česko-slovenská scéna také v druhé nejvyšší ESEA lize, tedy Main, kde nalezneme hned 6 celků, ze kterých budou největšími favority na postup hráči Sampi. Ti by měli 25. října nastoupit proti A27, o dva dny později by měl být soupeřem celek SD Invicta.
Zajímavé bude také sledovat, jak se s konkurencí popasují hráči Entropiq Future, kteří vyletěli z Open a tentokrát je bude čekat ESEA Main, ve které se utkají nejprve s celky KRASAVI, posléze týmme DIVIZON. 

Další čtveřicí celků, které by se pod českou nebo slovenskou vlajkou měly prezentovat v lize jsou Moops, Ironic Outlaw, Fadee Gaming a IMPERISHABLE Clan. U Team  NARCIS, který v lize figuroval v poslední sezoně, stále přetrvává status a název účtu "SELLING SLOT". 

CZ/SK týmy:
  • Sampi
  • Entropiq Future
  • Moops
  • Ironic Outlaws
  • Fadee Gaming
  • IMPERISHABLE CLAN

ESEA Intermediate

Své zápasy už mají v rámci ESEA Intermediate přichystány také akademie SINNERS a eSuba, eKovy, Ravage Esports, Slovak Illusion Gaming nebo Andromeda a další česko-slovenské celky.

Také pro ně by měla liga začít během dalších dní, kdy jsou na programu úvodní zápasy 43. sezony. Zpravidla můžete záoasy sledovat na Twitch kanálech jednotlivých organizací.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.