CS:GO

ESEA Pátečník: Entropiq se vrací do Advanced, SINNERS získali stříbro

ESEA Pátečník: Entropiq se vrací do Advanced, SINNERS získali stříbro
9. 6. 2023
  |  

Jeden z posledních ESEA Pátečníků sezony 45 je tady. Už je totiž jasné, jak dopadla ESEA Advanced, svému závěru se blíží i ESEA Main a další nižší soutěže. V krátkém přehledu se tak dozvíte, kdo ještě může bojovat o postup.

S blížícím se koncem 45. sezony ESEA Advanced je potřeba přiznat velká vítězství, ale i porážky a hodnotit jednotlivá pořadí. Dnes se podíváme zejména na ty pozitivní úspěchy v rámci pořadí.

SINNERS Esports zažili ve vyřazovací části ESEA Advanced skvělou jízdu, která vyvrcholila až dvojitou porážkou s východoevropským týmem HYDRA, a to jak ve finále Upper Bracket, kde český tým poprvé padl, tak v samotném grandfinále, kde to nevyšlo v BO5 sérii (2:3). I přesto se SINNERS díky 2. místu vrátí do ESL Challenger League a to bez nutnosti hrát baráž. Další z česko-slovenských týmů neuspěly a nedoastaly se ani do baráže.

O divizi níže se zraky soustředily zejména na Entropiq. Evropský tým by si totiž nemohl dovolit v další sezoně chybět v ESEA Advanced, která dává právě možnost bojovat o účast v prestižní ESL soutěži. Entropiq se postup podařilo už do semifinále Upper Bracket, kde se utkají  GTZ. Další tuzemské celky, konkrétně SINNERS Academy a GLORE, neuspěly a prohrály jak v prvním kole Upper Bracket, tak v prvním kole Lower Bracket.

Z ESEA Intermediate se podle všech dostupných informací do vyšší divize nikdo nepodívá. Ani eSuba, ani Dynamo Eclot Thunders nebo 1dayHeroes mají 2 porážky a liga pro ně skončila ve spodní části pavouku.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.