CS:GO

ESEA Pátečník: Entropiq čeká náročný program, rozjeté Dynamo. eSuba válí v Main

ESEA Pátečník: Entropiq čeká náročný program, rozjeté Dynamo. eSuba válí v Main
9. 9. 2022
  |  

Skvěle rozjetou ESEA Main mají hráči eSuba, do vyšší divize by chtěli i Fadee Gaming. V prestižní ESEA Advanced začínají mít problémy Entropiq Prague a Dark Tigers. Co se událo za poslední týden? Přinášíme nový ESEA Pátečník.

Nejnašlapanější část ESEA Season 42 sice stále čeká, vzorek zápasů už mají česko-slovenské týmy za sebou a víc, či méně, se krystalizuje, kde by mohly po základní části skončit.

ESEA Advanced

V ESEA Advanced vidíme hned hned 5 česko-slovenských celků a mezi účastníky nalezneme také slovenského hráče STYKA s mezinárodní sestavou Apeks. Ta se aktuálně může pyšnit skórem 4:1. 

Jen o výhru méně mají hráči Dynamo Eclot, kteří se postupně rozjeli a ve vzájemném duelu dokonce porazili v prodloužení Cryptovu 19:16. Právě ostravská organizace má odehráno prakticky nejvíce a po 7 zápasech drží skóre 4:3.

Neutrální pozici mají ENTERPRISE, kteří dokázali dvakrát zvítězit, ale také dvakrát odešly z duelů poraženi. V neposlední řadě sledujeme se záporným skóre 3:4 Dark Tigers a také Entropiq Prague (2:4), ty však čekají ještě během dalších hodin dohrávky.

Skóre česko-slovenských sestav:

ESEA Main

Favorizovaná eSuba zvládla během posledních hodin klíčové zápasy v Sazka eLEAGUE, v ESEA Main válí stejně tak a se skórem 7:2 míří zpět do Advanced. Naopak se po skvělém startu přestává dařit NARCIS, kteří po počátečním skóre 3:0 začali klopýtat a aktuálně mají 5:4.

O výhru více pak mají hráči Fadee Gaming, kteří se zatím prezentují ve skvělém světle. Naopak Ironic Outlaws s největší pravděpodobností zamíří do nižší soutěže. 

  • Team NARCIS - 5:4
  • Fadee Gaming - 6:4
  • eSuba - 7:2
  • Ironic Outlaws - 3:6

V nižších divizích nalezneme například eSuba Young (7:2) a MOOPS (5:3), kteří by chtěli projít do vyřazovací části ESEA Intermediate S42. 

O divizi níže, tedy v ESEA Open, válí sestavy SINNERS Academy a Sampi Tipsport (oba 9:1) nebo třeba Entropiq Future (8:1). Nezbývá než věřit, že tempo neupadne a týmy si díky výkonnosti zajistí přes play-off postup rovnou do jedné z vyšších divizí, nikoliv "jen" ESEA Intermediate.

Zdroj úvodní fotografie: @Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.