CS:GO

ESEA Pátečník: DNE krok od baráže ESL CL, ESB se vrací do Advanced, academy a Sampi postupují z Open

ESEA Pátečník: DNE krok od baráže ESL CL, ESB se vrací do Advanced, academy a Sampi postupují z Open
30. 9. 2022
  |  

Jak vypadal poslední zářijový týden z hlediska česko-slovenských sestav v ESEA strukturách? Vyřazovací část sedla na nejvyšší úrovni Dynamo Eclot i eSubě v ESEA Main. Z ESEA Open se výš posunou známé academy celky a také Sampi.

ESEA Advanced

V závěrečných kolech vyřazovacích bojů ESEA Advanced Season 42 nalezneme jako jednoho z favoritů domácího zástupce. Tým Dynamo Eclot prošel již třemi koly Upper Bracket, kdy zdolal celky X, 9P a Fnatic Rising, což znamená, že je jeden zápas od barážové účasti v ESL Challenger League. 

Další kolo (semifinále Upper Bracket) odehraje Dynamo Eclot už dnes večer od 17:00, kdy se postaví nebezpečnému týmu Sangal. Případné vítězství zajistí TOP 3 celého play-off a účast ve finále UB, kde již čeká PALOMA.

ESEA Main

Play-off ESEA Main absolutně nevyšlo česko-slovenské sestavě Fadee Gaming, který vypadl hned v prvním kole. eSuba a TITANS se však daří a první jmenovaný celek se po sezónní odmlce vrací do ESEA Advanced, postup by neměl minout ani Tomáše "oskar" Šťastného s mezinárodním celkem.
eSuba se v semifinále Upper Bracket vyzve celek Witchers. Nadále se v podobné fázi nachází dvojice AVEZ a GJ. Obecně se vzhledem k soupeřům dá říct, že by česko-slovenský zástupce mohl dojít až do nejužší špičky.

ESEA Intermediate

Ve druhé nejnižší divizi aktuálně nenajdeme účastníka pozdějších fází play-off, který by měl bojovat o postup do ESEA Main.

Nicméně se účast rozšíří v další sezoně, po konci ve 3. kole single-elimination bracketu play-off ESEA Open se přidá do této divize tým SINNERS Academy.

ESEA Open

Zmínění SINNERS Academy už jsou ze hry venku, v boji však můžeme nadále sledovat Entropiq Future, kteří už jsou ve 4. kole pavouku a dnes večer by měli mladíci vyzvat VisMaior. Ve stejné fázi nalezneme také tým Sampi, který čeká souboj s týmem s názvem gothboiclique.

Z ESEA Open se dají přeskočit vyšší divize, vítěz totiž kromě $1,000 získá také postup do ESEA Advanced Season 43. Týmy na 2. až 16. místě dokonce zamíří do ESEA Main. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.