CS:GO

ESEA Main: Sampi s eSubou míří krok za krokem do Advanced. Povede se to?

ESEA Main: Sampi s eSubou míří krok za krokem do Advanced. Povede se to?
25. 3. 2022
  |  

Rovnou 16 celků z ESEA Main zamíří do vyšší divize, důležité ESEA Advanced. V osudí zůstávají dva české celky, Sampi a eSuba, které zvládly úvodní kola play-off.

První 2 kola Upper Bracketu soutěže ESEA Main play-off jsou za námi. Sampi i eSuba dokázali zvládnout obě úvodní utkání a za pár dní zaklepou na dveře vzájemného souboje. Pokud se totiž v UB R3 povede oběma zvítězit, 4. kolo by znamenalo jejich vzájemné BO3 zápas. 

Pojďme ale krok po kroku toho, jak vývoj play-off pro česko-slovenské celky vypadá. Sampi v úvodním zápase vyzvali celek MASONIC Academy. Těsnou bitvu zvládl domácí celek po výsledcích 16:14 (Vertigo) a 16:14 (Inferno). 

Druhé kolo nabídlo o poznání dramatičtější podívanou, v níž museli Sampi proti týmu Make Your Destiny otáčet vývoj zápasu poté, co prohrávali 0:1 (de_inferno 8:16). Na Nuku a Vertigu se to povedlo a ve 3. kole vyhlíží doposud nejtěžšího soupeře, kazašský tým AVANGAR. Prozatím je zápas naplánován na 28. března od 18:00.
Cesta eSuby začala velmi podobně. Skvěle hrající Lukáš "sAvana" Litner dotáhl tým se skórem 25:15 (1,67 K/D) tým k první mapě úvodní bitvy s BitfixGaming. Na druhé ještě snažení vylepšil Pechyn se statistikami 21 killů, 8 smrtí a 117 ADR. Jednoznačný zápas tak šel pro eSubu.

Ve druhém kole potrápil eSubu tým REXO Gaming, který sice nezvládl úvodní mapu, na druhé však po 30. kole zvítězil 16:14 a vynutil si decider. Na něm opět dominovala eSuba, která získala vítězství 2:1 a postup do 3. kola Upper Bracketu, kde narazí na IookingForOrg.

S blížícím se možným postupem také houstne atmoféra a kvalita soupeřů. eSuba ani Sampi si tak nemohou vybírat a navíc, jak již bylo zmíněnou, pokud oba zvítězí, jeden v dalším kole padne. Double-elimination formát turnaje však umožňuje snahu bojovat o postup přes Lower Bracket.

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.