CS:GO

ESEA: Prohrála eSuba v play-off kvůli porušení pravidel? Moment v posledním kole vyvolal kontroverze

ESEA: Prohrála eSuba v play-off kvůli porušení pravidel? Moment v posledním kole vyvolal kontroverze
3. 4. 2021
  |  

Stav 9:15, vrcholí 25. kolo rozhodující mapy zápasu v play-off ESEA Main mezi eSubou a YaLLa Esports, Slovák NIO se snaží clutchnout a udržet naději eSuby na prodloužení. Když v tu chvíli přichází moment, který rozvířil kontroverze.

Není se důvod divit, eSuba se snaží po sezónní odmlce vrátit do ESEA Advanced a tým hru co hru zlepšuje. Komplikaci postupu přinese zápas s YaLLa Esports, ve kterém se eSuba dostala do problémů a za stavu 1:1 na poslední mapě, kterou byl de_nuke, prohrávala již 9:15 a postup dál v bracketu se vzdaloval. Celou situaci naleznete v závěru článku.

NIO se snaží zvládnout 1vs1 situaci proti hráči s přezdívkou "m1n1", k tomu však potřebuje získat bombu, pro kterou se vrací. Pozice, na které se Hussein "m1n1" Hijazi, se však stává překvapením pro všechny. Moment, který vyvolal velkou reakci byl na světě.

Matěj "twist" Petráš reagoval na Twitteru s clipem, zda je o pixelwalk. Velmi rychle přispěchal s odpovědí také jeden z nejlepších hráčů na světě Robin "ropz" Kool:

Minulý rok jsem se ptal ESL, tuto pozici zakazují
Robin "ropz" Kool
Vyjádření hráče mousesports
Pokud tomu tak je a ESL skutečně tuto pozici zakazují, měl by se tento zákaz přenést také na ESEA ligy, neboť ty spadají v organizačních a vlastnických strukturách pod ESL. Dlouhodobý problém pixelwalku se tak znovu ukázal a projevila se nutnost tuto věc řešit.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.