League of Legends

ERL Week 7: Dreedy porazil Randoma, Kio i Kamilius bojují o play-off

ERL Week 7: Dreedy porazil Randoma, Kio i Kamilius bojují o play-off
25. 2. 2022
  |  

Jak se v uplynulém týdnu dařilo českým a slovenským zástupcům v Evropských regionálních ligách? Máme pro vás přehled výsledků!

LVP - Španělsko

Minulý týden sice s Fnatic TQ padli, ale Barca je zpět na vítězné vlně. Naplno se usadili jako dvojka v LVP, pokud se nestane nic závažného, neměla by jim stříbrná pozice utéct. Pro nasazení do play-off se jedná o výbornou zprávu, ještě lepší však je, že katalánská organizace hraje výborně.

Dreedy a spol. v posledním týdnu přesvědčivě porazili Heretics, kteří se na ně dotírají ze třetího místa. Trojce ligy nedali šanci, tradičně byl skvělý ADC Deadly. Na Twitchovi tentokrát vyšvihl pentu a ukázkové skóre 12/1/4. Brit v barvách Barcelony rozhodně patří mezi nejlepší ADC ligy a hlasitě si říká o bližší zájem i týmů z LEC.

O tři dny předtím bylo na programu „české derby“ mezi Dreedym a Randomem. Také podruhé v sezóně zvítězila katalánská organizace, kdy svému soupeři opět nedala téměř šanci.

BISONS si naštěstí však spravili chuť zápas poté a porazili UCAM Esports Club, čímž se posunuli na čtvrté místo v tabulce. Ta je v LVP nyní velmi vyrovnaná, osm týmů se stále může dostat do play-off. Jistotu by měli mít Fnatic TQ a Barca z prvních dvou míst. A potom? Heretics mají bodů 8, ale BISONS, Movistar, Giants a G2 Arctic mají všichni po 7. KOI, kteří rozhodně mají ty nejvyšší ambice, jsou za nimi se šesti body.

Závěr ligy slibuje vyrovnaný finiš, kde se situace může ještě několikrát zamotat.
Tabulka španělské LVP I Livesport.cz

LFL – Francie

Perfektní 2-0 víkend hlásí slovenský toplaner Kio, který se Solary nyní okupuje poslední místo zajišťující play-off. Jejich 8 bodů vypadá zatím poměrně komfortně, mají totiž náskok dvou bodů na dotírající se týmy. Jedním z nich jsou právě GameWard, kde nastupuje krajan Kamilius.

Bohužel pro supporta, jeho týmu se momentálně vůbec nedaří. Prohráli už čtyři zápasy v řadě a pokud chtějí urvat vyřazovací část, nemají už mnoho prostor na zaváhání.

V LFL stále není ani jasno, kdo skončí na prvních dvou příčkách. Rozdíl mezi Vitality.Bee (první místo) a Solary (šesté místo) jsou pouhé dva body. Ukazuje to na to, jak je letošní sezóna ve Francii velmi vyrovnaná a těžko se hledá silný favorit. Karmine Corp jsou momentálně třetí s devíti body, jejich dlouhou sérii přerušili překvapivě GamersOrigin, ale nad Team LDLC poté zvítězit dokázali.
Tabulka francouzské LFL I Livesport.cz

Hitpoint

eSuba chytla formu a vyhrála už čtvrtý zápas v řadě. Důležitý souboj s Dynamo Eclot zvládli, čímž od nich odskočili v tabulce. A jelikož pardubický tým poté ztratil i s Entropiqem, může si eSuba užívat dvoubodový náskok. Stejný rozdíl mezi těmito organizacemi je i na vedoucích dvou příčkách.

Tabulka Hitpoint Masters I Livesport.cz
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.