League of Legends

ERL Week 6: Random jako Fudge, Barca nestačila na lídra a Entropiq má první prohru

ERL Week 6: Random jako Fudge, Barca nestačila na lídra a Entropiq má první prohru
18. 2. 2022
  |  

Čeští a slovenští zástupcí bojují také v Evropských regionálních ligách (ERL). Jak se dařilo Randomovi, Dreedymu, Kiovi či Kamiliusovi? Přinášíme tradiční přehled.

LVP - Španělsko

Barca eSport v čele s Dreedym se rozehráli do velmi dobré formy. Po osmi výhrách v řadě přišla na řadu ta největší zkouška v podobě Fnatic TQ, doposud neporaženého lídra tabulky. Bohužel pro české fanoušky tato skutečnost trvá i po vzájemném zápase, Fnatic TQ potvrdili svou neotřesitelnou pozici na čele tabulky a po vyrovnaném duelu zvládli přehrát i katalánskou organizaci. Pouhých šest zápasů lídrům chybí k tomu, aby odehráli perfektní split se skóre 18-0.

Barca po prohře však nemusí zoufat. V tabulce jsou stále druzí a mají náskok dvou bodů na dotírající se Heretics, kteří prohráli oba své duely. Ruku k dílu přispěl právě i Random, český midlaner ve službách BISONS ECLUB. Bývalý hráč eSuby svůj tým označuje za „španělské Cloud9“, protože každý zápas vytáhnou překvapivý draft. Při smolné prohře proti KOI jsme mohli vidět Zeri na topu, Akshan na midu nebo botlane ve složení Seraphine a Sona.

Proti Heretics Random vzdal hold koučovi LS a Fudgovi, kteří světu představili Iverna na midu. Český hráč tak zásadně pomohl k cenné výhře a pomohl nastartovat svého junglera, který na Viegovi předvedl neskutečný zápas se skóre 10/1/10.

BISONS patří mezi nejvíce podceňované celky, nicméně díky nápaditým draftům i gameplayi překvapují celou soutěž a drží krok s mnohem movitějšími organizacemi. Po 12 zápasech mají zisk šesti bodů, což je shodné s Giants, G2 Arctic nebo KOI. Právě s těmito celky bude tvrdý souboj o cennou pozici v play-off. Snad se zadaří!
Tabulka španělské LVP I Zdroj: Livesport.cz

LFL – Francie

V sousední Francii se týden vůbec nepovedl Kamiliusovi. Jeho GameWard prohrálo oba své zápasy, nejprve s Team LDLCL a pak i slovenské derby proti Kiovi. Solary si tak připsalo alespoň jednu výhru a momentálně je díky lepšímu vzájemnému zápasu o pozici právě před GameWard. Obě organizace mají shodně šest bodů.

Situace v tabulce je stále velmi vyrovnaná, protože vedoucí týmy mají bodů devět. V dobré formě pokračují Karmine Corp, kteří se začínají sehrávat a sekají jednoho soupeře za druhým. Zvládli i klíčový duel s Team BDS Academy, kde se na botlince setkali dva bývalí LEC ADC Crownshot a Rekkles. Druhý jmenovaný předtím zvládl uštědřit porážku i Cody Sunovi, bývalému LCS hráči, kde jeho Jhin se skóre 8/0/6 byl k nezastavení.
Tabulka francouzské LFL I Zdroj: Livesport.cz

Hitpoint

Překvapivý výsledek se odehrál na domácí scéně. Doposud dominantní Entropiq ztratili první hru a padli překvapivě s Cryptovou, což čekal opravdu málokdo. I podle bookmakerů byli překvapiví vítězovi veliký outsider, cenný skalp je rozhodně velkým úspěchem pro tuto organizaci. Situace v tabulce se však zásadně nezměnila, na zaváhání dali rychle zapomenout a následující duel Entropiq proti Dark Tigers zvládli.
Se ziskem 9 bodů mají komfortní náskok dvou výher na Dynamo Eclot i eSubu.
Tabulka Hitpoint I Zdroj: Livesport.cz
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.