League of Legends

ERL Week 2: Random vítězem českého derby, ve Francii se nedařilo

ERL Week 2: Random vítězem českého derby, ve Francii se nedařilo
10. 6. 2022
  |  

Druhý týden Evropských regionálních lig je za námi. BISONS a Random hrají ve velké pohodě, ve vzájemném duelu si navíc připsal další škalp Barcy.

LVP - Španělsko

Výborný vstup do letního splitu zažívají BISONS. Random a spol. vyhráli čtvrté utkání v řadě a jsou aktuálně jediným neporaženým celkem ve Španělsku. Druhá polovina roku je zastihla ve výborné formě.

Český midlaner také může slavit další výhru nad svým krajanem Dreedym. Z posledních 4 zápasů, přičemž tři byly v rámci BO5 série, vždy vítězně odešli právě hráči BISONS. Tento roster na ně očividně našel zajímavý recept a další malý úspěch v rámci “českého derby” si může připsat Random. 

Ten mimochodem předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v LVP a jeho Seraphine byla k nezastavení. Skóre 9/1/6 hovoří za vše, nikdo jiný nedal také soupeřům větší damage. Jen tak dál! BISONS hrají ve velké pohodě a další týden je čekají Giants Gaming a Heretics.

V zápase předtím BISONS porazili populární KOI, kteří jsou naopak spíše za očekáváním. Obměněný roster se zatím hledá, protože skóre 1-3 není zatím moc pozitivní. Jejich jediná výhra navíc přišla nad UCAM Tokier, nejslabším týmem ligy.

A Barca? Ta je zatím fifty-fifty. Dvě výhry a dvě prohry nejsou dobré, ale ani špatné. V zápase před BISONS se jim podařilo v těsné hře porazit MAD Lions Madrid, lze však zatím vidět, že nový tým se potřebuje ještě sehrát. Další dva zápasy by však měly být “povinné výhry”, protože je čekají UCAM a Giants Gaming.

LFL - Francie

V nejlepší lize světa sledovat tři týmy, ve kterých působí hráči z CZ/SK regionu. Bohužel, ani jeden z nich nezažil vůbec dobrý hrací týden.

Začneme s Krakeerem, který nastoupil do Mirage Elyandra jako asistent trenéra. Bohužel, po slušném rozjezdu přišly dvě porážky proti silným Misfits Premier a úřadujícím šampionům Team LDLC. Tým je zatím tak na 7. místě tabulky se skóre 1-3.

V sérii porážek pokračuje toplaner Kio. Talentovaný Slovák nastupuje za Solary, kterým minulý split jenom těsně uniklo play-off. Ve druhé polovině roku musí přidat, společně s Team Opion zatím nepoznali pocit výhry a zaslouženě jim tak patří spodek tabulky. Nutno však říci, že jim zatím los příliš nepřál - Kio a spol. se utkali se samými silnými celky, naposledy to bylo duo Team LDLC a Vitality.Bee. Další týden však na řadu přijde duo Karmine Corp a Misfits Premier, což také nebude jednoduché. 

Pocit neporazitelnosti už nezná Kamilius. Slovenský support s GameWard zatím hraje v dobré formě, ale přišla první porážka. Kvůli tomu mají skóre 1-3 a propadli se z vrcholu tabulky, který ovládají Team LDLC a Vitality.Bee, až do středu na páté místo. 

Nestačili na Team GO (rebrand GamersOrigin, pozn. redakce), aktuálně trojku LFL. Mimochodem, tento tým se představí již brzy v Praze na turnaji Prague Champs v O2 Universum, odkud přinese exkluzivní obsah.

A Rekkles? Nepovedený start odčinil dvěma výhrami, a to proti Team GO a Team BDS Academy. Druhý jmenovaný celek je zatím v krizi, ještě nedávno se představili na EU Masters, ale nyní ze čtyř zápasů mají jediný bod. Crownie a spol. mají na čem rozhodně zapracovat. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.