League of Legends

ERL Week 8: Plno upsetů ve Španělsku, Random ukončil neporazitelnost Fnatic TQ

ERL Week 8: Plno upsetů ve Španělsku, Random ukončil neporazitelnost Fnatic TQ
4. 3. 2022
  |  

Také Evropské regionální ligy se pomalu blíží do finiše. Jak se tentokrát dařilo Randomovi, Dreedymu, Kiovi a Kamiliusovi?

Španělsko – LVP

Neporazitelní konečně padli. Fnatic TQ do tohoto týdne naprosto dominoval španělskou LVP a zaslouženě se o nich hovoří jako o nejlepším týmu v regionálních ligách. Jenomže žádná série netrvá věčně a po 14 dlouhých výhrách poprvé prohráli. Radost českým fanouškům udělá to, že padli právě s BISONS ECLUB, kde nastupuje midlaner Random.

Také v největším upsetu ligy přichystala organizace tradičně překvapivý draft. Random vytáhl starou klasiku na mid Zeda, kterou doplnili Seraphine na ADC a Zeri na topu. Ačkoliv Fnatic ovládli early game, od poloviny hry se to začalo postupně lámat na stranu BISONS. Nezastavitelná Zeri se v této fázi začala tradičně projevovat a zařídila celkově 10 killů.

Pro Randoma a spol. to byla klíčová výhra, protože takto cenný bod ve finálním boji o play-off má nevyčíslitelnou hodnotu. Bohužel, den poté nezvládli zápas s Giants a situace v tabulce je extrémně vyrovnaná. Momentálně má pět týmů shodně po 8 bodech, mezi ně patří právě i BISONS. G2 Arctic s devíti výhrami mají lehký náskok na třetím místě.

Barca si mohla v klidu zajistit umístění v top dvojce, což by znamenalo i kvalifikaci na EU Masters. Nepovedlo se, v obou zápasech prohrála, a to i překvapivě proti předposledním MAD Lions Madrid. Není třeba však zoufat, také konkurenci se příliš nedařilo. Heretics prohráli obě utkání, Movistar padli jednou. Dreedy tak má nadále komfortní náskok 2 bodů na třetí G2 Arctic, tudíž by muselo přijít opravdu velké zaváhání.
Barca by top 2 ztratit neměla. BISONS čeká tuhý boj I Zdroj: Livesport.cz

Francie – LFL

Situace ve Francii je ještě více zamotanější. O první dvě příčky stále hraje pět organizací, rozdíl mezi 1. a 5. místem tvoří jediný bod. Svědčí o to obrovské vyrovnanosti, kterou LFL letos má.

Tabulkou stabilně rostou Karmine Corp, mají tři výhry v řadě a pouze o vzájemný zápas jsou pozadu za Team LDLC. Hezký vzestup předvádí Misfits Premier, po vzoru svého hlavního týmu atakuje nejvyšší příčky a po třech výhrách hraje o top dvojku.

Bohužel, slovenské duo Kio a Kamilius je nejspíš o top dvojku ze hry. Ztráta je už moc velká, ale naděje na účast v play-off samozřejmě žije. Solary prohrálo oba poslední zápasy a aktuálně je na šestém místě s 8 body.

GameWard přerušili konečně dlouhou sérii proher a překvapivě porazili Vitality.Bee, čímž ještě udržují naději na vyřazovací část. Ve hře jsou ještě GamersOrigin, kteří mají také 7 bodů. Právě mezi těmito třemi týmy se rozhodne, na šesté místo může pouze jeden. Samozřejmě stále existuje varianta, že někdo někdo nad nimi víckrát ztratí, ovšem náskok je poměrně velký a top pětka po většinu sezóny ukazuje lepší výkonnost.
Ve hře o play-off je stále 9 týmů I Zdroj: Livesport.cz

Hitpoint

Entropiq potvrzuje roli jedničky a nemá konkurenci. Od překvapivé prohry s předposlední Cryptovou neztratili ani bod a je téměř jisté, že vrchol tabulky neztratí. Zvládli totiž i poslední vzájemný duel s eSubou, která s nimi tak má skóre 0-2. Přes to udržují druhé místo v tabulce, o které svedou souboj s Dynamo Eclot (9 bodů).

O poslední místo pro play-off se ještě svede tuhý boj. Aktuálně vedou SINNERS se šesti body, ale Dark Tigers, Team Brute i Cryptova mají výher pět.
 
Dokáže někdo zastavit Entropiq v play-off? I Zdroj: Livesport.cz
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.