League of Legends

ERL ligy míří do finiše základní části, daří se Randomovi i Kamiliusovi

ERL ligy míří do finiše základní části, daří se Randomovi i Kamiliusovi
11. 7. 2023
  |  

Tier 2 evropské scéna League of Legends brzy uzavře úvodní fázi. Týmy hrají o nasazení do play-off, které následně může garantovat i účast na EMEA Masters. Jak se daří CZ/SK hráčům?

Začneme tradičně ve Španělsku, odkud jdou dobré zprávy. BISONS ECLUB jsou v předposledním týdnu na vedoucím místě tabulky a pokud se nestane nic překvapivého, měli by si hráči zajistit nejlepší výchozí nasazení do vyřazovací části. Znamená to určitě čtvrtou účast Randoma v play-off LVP v řadě, v úvodním případě z toho dokonce bylo i druhé místo. Nyní, jako možná nejlepší tým ligy, patří mezi žhavé favority na výhru.

Na záda jim dýchají Los Heretics, kteří jsou aktuálními vicemistry. V offseason ovšem přišli o Flakkeda, jehož místo zaujal Jackspektra z hlavního rosteru a proběhl swap. Se skóre 10-4 ztrácí jeden bod na vedoucí BISONS, tento čtvrtek jej ovšem mohou stáhnout, protože oba týmy čeká vzájemný duel.

Úřadující šampioni Movistar Riders zatím příliš dobrý split nemají. Jsou na děleném čtvrtém až šestém místě se skóre 8-6, vzhledem k tříbodovému náskoku na sedmou pozici by ovšem neměli o účast v play-off přijít. Stejnou situaci má i Sajator, další český midlaner, tentokrát ve službách Barcy eSports. S týmem mají komfortní náskok a ve zbývajících čtyřech duelech by museli všechno prohrát. Naděje sice existuje, ale jde spíše o nepravděpodobný vývoj.

V zázrak bude doufat Dreedy s Guasones. Nováček ligy se v letním splitu probral, má alespoň 4 výhry, ale umístění v top šestce z toho nejspíše nebude. Teoretická naděje existuje, ale potřebují vyhrát všechna utkání a zároveň doufat, že výsledky nad nimi dopadnou přesně, jak se jim hodí.

Poslední místo překvapivě okupují Fnatic TQ, akademie slavné organizace pokračuje ve svém pádu. Hráči vyhráli pouze 2 utkání a s nejvyšší pravděpodobností také desátí skončí.

Kamilius útočí na top 2

Závěrečný týden před sebou má francouzská LFL. A i z ní putujou dobré zprávy, protože Team GO, kde nastupuje i slovenský support Kamilius, je aktuálně na děleném prvním místě s Karmine Corp. Populární tým se v obměněné sestavě konečně probral a znovu okupuje nejvyšší příčky, protože minulý split skončil pouze na šestém místě. Návrat supporta Targamase pomohl, stejně tak junglera Cinkrofa.

A Kamilius? Čekají ho duely s Vitality.Bee, kteří bojují o top šest, a právě s Karmine Corp. V tomto duelu se zřejmě rozhodně o vítězi splitu a také o týmu, jenž možná mimo nejlepší dvojku skončí. Zezadu se totiž dotahují BK ROG Esports s osmi body.

Evergreenem už bývá nejhorší možné umístění toplanera Kio. Mladý Slovák vyhrál s iZi Dream pouhé dva zápasy a zaslouženě jim tak patří desátá pozice.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.