League of Legends

ERL Week 4: Dreedy s Jannou na topu zařídil výhru, Entropiq kralují Hitpointu

ERL Week 4: Dreedy s Jannou na topu zařídil výhru, Entropiq kralují Hitpointu
4. 2. 2022
  |  

Za uplynulý týden se toho v evropských regionálních ligách tradičně mnoho odehrálo. Barca eSports s českým topařem Dreedym jde tabulkou vzhůru, vyhrál také Random. Rekkles má první pentakill a na domácí scéně nepřekvapivě vedou Entropiq.

Další dvě výhry pro Barcu eSports v LVP znamenají, že jim momentálně patří druhé místo v tabulce. Na vedoucí a neporažené Fnatic TQ ztrácejí dva body, které se pokusí ve druhé polovině ligy ideálně předehnat. Katalánský klub v čele s Dreedym roste každým týdnem. Po pomalejším startu mají 5 výher v řadě a profilují se jako přední tým ve Španělsku.

Výhra proti MAD Lions je cenná, ale pozornost si zaslouží hlavně zápas s Giants. Dreedy se totiž stal prvním profesionálním hráčem, který v oficiálním zápase pickl Jannu na top se smitem. Tradiční support champion totiž nalezl v SoloQ nové využití a ku překvapení všech kraluje i celkové win-rate. Neobvyklá strategie spočívá v roamování po celé mapě, funnelování extra goldů do junglera a využívání systému bounty.

Na Twitteru se dlouho spekulovalo, zda Jannu na top vezme i nějaký z pro hráčů – premiantem je právě Dreedy. Čech championa dlouho trénoval a netajil se tím, že ho netradiční pick velmi baví. Trénink se vyplatil, Barca s přehledem vyhrála a Giants na Jannu nenašli odpověď. Dreedy se na topu téměř nepohyboval, roamoval po celé mapě, pomáhal gankovat na midu i botlane a díky jeho prezenci bylo lehké sbírat například draky. V teamfightech se pak projevila velká síla Janny díky štítům, tornádům a healu. Zda budou ostatní topaři Dreedyho následovat se dovíme již brzy!

Téměř tradiční skóre 1-1 měli také BISONS ECLUB s Randomem v sestavě. Český midlaner se blýskl také neobvyklým pickem, vítězný zápas přišel totiž na Tryndamere. S týmem jsou aktuálně na osmém místě tabulky se ziskem tří bodů, nejspíše je tedy bude čekat boj o poslední místo zajišťující play-off.

Po silném startu se tabulkou propadli KOI. Organizace, kterou spoluzaložil fotbalista Gerard Piqué, prohrála obě utkání a je tak umístěna přesně ve středu tabulky. Heretics i Fnatic TQ byli nad jejich síly. V dalším týdnu je čeká odveta s Barcou, úvodní duel dobře pro Dreedyho nedopadl, současná forma ale hovoří spíše pro katalánský tým.

Entropiq neporažen

Šest zápasů je odehráno také v domácí nejvyšší lize Hitpoint. Kdo čekal zaváhání Entropiqu, tak se mýlil. Roster potvrzuje roli velkého favorita a po šesti duelech je jasně první bez ztráty bodu. O pozici za nimi je eSuba, od které se čeká, že jako první lídra potrápí. V pondělí 7. února od 20:00 totiž přijde na řadu vzájemný souboj, který mnoho napoví. Bude to také první odveta od zimního ELEAGUE Winter Cupu, kde překvapivě zvítězila právě eSuba.

A zbytek tabulky? V první polovině jsou dále Dark Tigers a Dynamo Eclot. Po jednom bodu na spodku mají Inside Games a SINNERS, ovšem liberecká organizace má ještě jeden zápas k dobru, který odehraje s Team Brute.

Ve Francii i s diváky

Po dlouhé době se profesionální League of Legends odehrálo i před zraky diváků v aréně. LFL vyrazilo do Lyonu, kde se všechny zápasy během čtvrtého týdne uskutečnily offline. „Chybí mi hrát na stage,“ komentoval smutně skutečnost midlaner Vitality Perkz. LEC totiž v blízké budoucnosti návrat do hal neplánuje a všechny zápasy probíhají online.

Načasování LFL zvládlo na jedničku. Vyprodaná hala totiž mohla vidět první pentakill Rekklese ve Francii, což bouřlivě oslavila. Také díky tomu Karmine Corp po třech prohrách v řadě dvakrát bodovali a posunuli se do středu tabulky. Zvítězili nejprve nad Kamiliusem a jeho GameWard, ve druhém klání nad Vitality.Bee, kde právě proběhl i zmiňovaný pentakill.

Do dobré formy se rozehrávají Solary. Za francouzskou organizaci nastupuje i 17letý slovenský toplaner Kio, který si může užívat čtvrté místo v tabulce, ovšem jak Team BDS Academy, tak i Vitality.Bee před nimi mají stejný počet bodů, čili rozdíl dělají vzájemné duely. Solary v tomto týdnu porazili GamersOrigin a aktuální lídry tabulky Team LDLC, což je moc hezký zářez.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.