CS:GO

EPL zná rozlosování skupin šestnácté sezony

EPL zná rozlosování skupin šestnácté sezony
9. 8. 2022
  |  

Asi čtyřměsíční pauza od konce patnácté sezony ESL Pro League nedala mnohým spát, teď už ale organizátor zveřejnil rozdělení jednotlivých skupin, které začínají již jednatřicátého srpna. Turnaje se zúčastní čtyřiadvacet týmů, mezi kterými nemohou chybět FaZe, NaVi, nebo MOUZ s Frozenem. To ale zdaleka není vše, na co se divák může těšit. Pojďme si tedy složení jednotlivých skupin představit.

Ještě než ale přijdou na řadu jednotliví aktéři, je třeba si shrnout jednotlivá turnajová fakta. Šestnáctá sezona ESL Pro League začne 31.8. a vyvrcholí 2.10., velmi dlouhé trvání turnaje tak nabídne nejen solidní podívanou, ale i 835 000 dolarů v prize poolu a na vítěze čeká i seed pro turnaj IEM Katowice 2023.

Skupina A

Hned ze startu EPL to bude pořádná show. Ve skupině A totiž uvidíme střílet NaVi, kterým se bude snažit konkurovat pětice NIP, Vitality, Fnatic, Spirit a Endpoint. Je jasné, že světová dvojka v podobě Natus Vincere bude asi nejvýraznějším adeptem na ovládnutí této skupiny, po hráčské pauze ale může přijít hned několik překvapení a ambiciózní Vitality rozhodně nebudou chtít odejít s prázdnou. To stejné však jde říci i o NIP, trojlístek Fnatic, Spirit a Endpoint pak bude svádět souboj o překvapení skupiny. 

Skupina B

Skupina s označením B rozhodně "béčkovou" nebude. Po bohu FaZe se představí G2 a BIG, následováni Outsiders, MIBR a FTW Esports. Právě poslední zmiňovaný tým For the Win, skládající se z portugalských střelců, je asi jasným outsiderem skupiny, zbylá místa jsou však relativně otevřená. O nadvládě FaZe by neměl být pochyb, otázkou však zůstává, co provede s G2 změna sestavy, případně zda BIG zůsrane pohledná hra, kterou Němci před pauzou ukazovali. Na své by si s obměněnou sestavou mohli přijít i Outsiders, MIBR tak asi nezbývá nic jiného, než překvapit. 

Skupina C

Group C si vysloužila přezdívku "červeno-bílá". Není to tím, že by se zde utkaly pouze polské týmy, nicméně s výjimkou ENCE uvidíme v logu jednotlivých týmů právě tyto dvě barvy. Právě nad ENCE se vznáší poslední dobou obrovské otazníky, šušká se o přestupu Spinxe, sestavu navíc opustil polský sniper Hades. Světová čtyřka  tak utrpěla znatelné ztráty a v konkurenci s MOUZ, Heroic, Heet, Astralis, či Complexity to bude mít velmi složité. Právě Astralis totiž převzali čtvrtou příčku HLTV žebříčku a budou tak s největší pravděpodobností favority číslo jedna. Své by měli ukázat i MOUZ a Heroic. Otázkou zůstává, jak se případně budou prezentovat Complexity a Heet, které lze považovat za outsidery.

Skupina D

V neposlední řadě je zde i skupina D. Pokud jsme v případě skupiny C hovořili o červeno-bílém zbarvení, pak i zde můžeme nalézt jakousi barevnou paralelu. O postup do vyřazovací fáze se totiž utká povětšinou modře zbarvené osazenstvo Cloud9, Movistar Riders, Team Liquid, Furia, EG a Eternal Fire. Není tajemstvím, že Cloud9 zatím asi nejsou příliš spokojení se svými dosavadními výsledky a budou hladová po úspěchu právě na tomto turnaji, Movistar Riders ale po skvělé jízdě na IEM Cologne budou více než solidní překážkou. Stejně nebezpečný by měl být i celek Furia společně s hráči Liquid, kteří budou svádět souboj o postupové pozice. Na EG a Eternal Fire se sice těší NA scéna a turečtí fanoušci, jejich šance na postup ale asi nebudou nikterak vysoké.

Složení jednotlivých skupin tak již známe a nezbývá nic jiného, než vyhlížet konec srpnových dní a těšit se na návrat k S Tier CSku! Summer break již pomalu končí a věříme, že jste připraveni na další kolotoč skvělých zápasů.

Zdroj úvodního obrázku: Twitter @ESLCS

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.