CS:GO

EPL S18 Skupina A: NIP vypadli, Vitality přímo do čtvrtfinále

EPL S18 Skupina A: NIP vypadli, Vitality přímo do čtvrtfinále
4. 9. 2023
  |  

Ze skupiny "A" turnaje ESL Pro League Season 18 známe všechny postupující do play-off. Mezi úspěšnými týmy nechybí Vitality nebo Astralis, selhali však celky jako GamerLegion nebo švédská sestava Ninjas in Pyjamas.

Liga Mistrů Counter-Strike od pořadatele ESL má za sebou první skupinu, která se odehrála od středy do neděle. V ní bojovala první část celků na Maltě o postup do vyřazovacích bojů. Nechyběla překvapení, potvrzení role favoritů, ale také zklamání u některých celků.

Celou skupinu po vítězném duelu ve finále Upper Bracket ovládl tým Vitality, který zvládl duel s celkem Movistar Riders. Právě tým z Pyrenejského poloostrova byl příjemným překvapením, kdy došel až sem a zajistil si 2. slot ze skupiny do play-off.

Třetí slot patřil dánským Astralis, kteří sice v úvodním duelu prohráli s Ninjas in Pyjamas, pak však najeli na vlnu vítězství, která vyvrcholila soubojem ve finále Lower Bracket s brazilským celkem FURIA. Dánové zvítězili v poměru 2:0 a získali do play-off slot číslo tři.

O poslední slot se celky popraly v Last Chance Stage. Zde se velmi rychle pakoval pryč tým Ninjas in Pyjamas a do finále této části bracketu postoupily týmy GamerLegion a FURIA. Druhý jmenovaný celek dal zapomenout na porážku s Astralis a po vítězství 2:0 proklouzl do play-off také.

Další skupina turnaje ESL Pro League Season 18 turnaje opět ve středu.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESL Counter-Strike

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.