CS:GO

EPL S15: s1mple dominoval základní části, v play-off ale NAVI kompletně vyhořeli

EPL S15: s1mple dominoval základní části, v play-off ale NAVI kompletně vyhořeli
9. 4. 2022
  |  

Čtvrtfinálové utkání ESL Pro League Season 15 týmu Natus Vincere vůbec nevyšlo. FaZe svého východoevropského soupeře porazili 2:0 a jsou to oni, kteří si zajišťují TOP 4. s1mple a jeho spoluhráči přitom zažil jednu z nejlepších základní části v historii.

Hráči Natus Vincere proletěli závěrečnou skupinou ESL Pro League Season 15 jako nůž máslem a patřili k velkým favoritům na titul. Hned čtveřice hráčů se mohla pyšnit ratingem přes 1,10, ani to však v následném play-off na FaZe nestačilo.

Vyřazovací část je nová soutěž. Klišé, které však platí a tady platilo dvojnásob. FaZe měli co dělat, aby se v rámci skupiny B vůbec dokázali postoupit do následného play-off. 

Na jedné straně skvěle hrající Natus Vincere, na druhé relativně trápící se FaZe. Zápas sliboval mnoho scénářů, mimo jediný. FaZe dokázali svého východoevropského soupeře porazit v jednoznačném zápase 2:0.
Statistiky hráčů NAVI | Zdroj: Twitter @ESLCS
Helvijs "broky" Saukants s norským veteránem Håvardem "rain" Nygaardem dokázali jedny ze svých nejlepších výkonů. V prvním případě z toho bylo v rámci čtvrtfinále 45 killů a v rámci metriky +/- +20. Ještě o 3 killy víc zaznamenal rain. Na druhé straně se plusovým K/D mohl prezentovat pouze ukrajinský sniper s1mple. 

Vítězství FaZe posouvá do semifinále, které se odehraje dnes a jednoznačně nemusí být poslední zastávkou evropského celku. V něm se utká tým s přemožitelem dánských Astralis, brazilským celkem FURIA. Na druhé straně bracketu stojí ENCE a Ninjas in Pyjamas. 

Natus Vincere vs. FaZe

Výsledek - 0:2
  • de_inferno 11:16 (5:10)
  • de_dust2 12:16 (4:11)
  • de_nuke

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESLCS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.