CS:GO

EPL S15: G2 Esports mimo play-off, NiKo se spoluhráči zahodil proti Entropiq téměř nemožné

EPL S15: G2 Esports mimo play-off, NiKo se spoluhráči zahodil proti Entropiq téměř nemožné
13. 3. 2022
  |  

Neskutečnou podívanou přinesl večerní zápas mezi G2 Esports a Entropiq. První jmenovaný celek v klíčovém zápase zahodil prakticky nemožné, Entropiq předvedli kvaltiní výkon a zajistili si postup. G2 naopak v play-off neuvidíme.

Ani návrat důležité postavy do aktivní sestavy G2 Esports nepomohl. Favorit celé ESL Pro League Season 15 v Německu neuspěl a po noční porážce s Entropiq ztratil šanci na play-off, vítěz duelu naopak postupuje mezi nejlepší.

Úvod zápasu patřil Entropiq, kteří se ujali na Vertigu vedení, jenž gradovalo polovinou 8:7. Stejným výsledkem po těsném závěru však skončila i druhá půle a za stavu 15:15 se prodlužovalo. V nadstavbě byli lepší G2, kteří po zásluze za stavu 22:20 zažili pocit vedení v sérii. Stejně jako proti Fnatic však tuto výhodu nedokázali využít...

Na stěžejní druhé mapě šli do vedení G2 Esports a vše vypadalo na to, že se dočkáme ve skupině A před posledním dnem, pořádného dramatu. G2 Esports se propracovali až k náskoku 14:7, když přišel "dust2 kolaps". Entropiq si vynutili srovnání na 15:15 a prodloužení. V něm již své šance nezahodili, naopak je dokázali využít a přetavit k vítězství 19:17. 

Dramatická a důležitá série pokračovala na de_nuke. G2 Esports se dostali v polovině do vedení 9:6 (start za CT), což naznačovalo, že bychom se mohli opět dočkat zajímavé koncovky. Ta skutečněpřišla. G2 si vypracovali další náskok, ale i ten zahodili a prohráli 13:16, celkově série skončila 2:1 pro Entropiq, kteří mohli začít slavit postup do play-off. G2 se vyřazovací část týkat nebude.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.