CS:GO

EPL: ENCE vyřadili G2! Frozen s MOUZ bojuje o semifinále.

EPL: ENCE vyřadili G2! Frozen s MOUZ bojuje o semifinále.
23. 3. 2023
  |  

ESL Pro League se dočkala ve středu dalších skvělých duelů a také jednoho velkého překvapení. Světové jedničky z G2 se totiž nepodívají ani do čtvrtfinále, a to kvůli nečekané prohře proti ENCE.

Po zkratu Liquid končí v 17. sezoně ESL Pro League i světová jednička. G2 Esports totiž ve středu podlehli 19. týmu světa ENCE a navíc nedokázali vyhrát ani mapu. Hvězdám G2 to zkrátka na mapách Ancient a Vertigo nestřílelo a nikdo se nevybičoval k výkonu, který by týmu zachránil v turnaji kůži. 

G2 udělali během série spoustu chyb, na které u nich v posledních měsících nejsme zvyklí, ale už v průběhu skupinové fáze na ně řada expertů upozorňovala. Na druhé straně barikády naopak ukázali extratřídu Guy "NertZ" Iluz a Paweł "dycha" Dycha, kteří za 56 kol nastříleli dohromady dechberoucích 92 fragů a poslali ENCE do čtvrtfinále proti Vitality.

V dalších zápasech se překvapení nekonalo, ačkoliv paiN k další senzaci neměli daleko. Proti MOUZ dokázal brazilský celek vyhrát úvodní mapu Nuke, ale následně myšáci vcelku s přehledem ovládli jak Inferno, tak i Ancient. Slovenský střelec David "frozen" Čerňanský navázal na svou nedávnou formu a opět byl jedním z nejlepších hráčů na serveru. 
Zdroj: ESLCS / Twitter
V sérii mezi týmy FaZe a FURIA se očekávala parádní podívaná, kterou však doručovali v daleko větší míře hráči FaZe Clan. Obě mapy probíhaly v podobném stylu, kdy FURIA nedokázala dostatečně využít silnější stranu v první polovině a před změnou stran tak FaZe získali v obou případech menší vedení. Po změně stran už šlo vzhledem k formě hráčů FaZe spíše o formalitu a po výhrách 16:9 a 16:7 si zajistili místo ve čtvrtfinále proti FORZE. 

Šlágrem středečního programu byl souboj NAVI proti Outsiders. Papírově nejvyrovnanější týmy tento status potvrzovali na úvodní mapě Ancient, kde Outsiders sahali po obratu a FL1T blýsknul hned v několika kolech, ale nakonec NAVI svůj map pick potvrdili a díky výhře 16:14 šli do druhé mapy s čistou hlavou. Ačkoliv to byli Outsiders, kteří si zvolili Inferno, s1mple a spol. navázali na úvodní výhru v tom nejlepším možném stylu. Korunu skvělému výkonu nasadili NAVI v druhé polovině, kde prohráli jediné kolo, došli si pro vítězství 2:0 a místenku ve čtvrtfinále proti Heroic.

Výsledky 2. kola playoff - 22. března
  • Outsiders vs. NAVI - 0:2 (14:16 / 7:16)
  • ENCE vs. G2 - 2:0 (16:14 / 16:10)
  • FaZe vs. FURIA - 2:0 (16:9 / 16:7)
  • MOUZ vs. paiN - 2:1 (9:16 / 16:13 / 16:7)

Kompletní playoff 17. sezony ESL Pro League je možné sledovat sledovat buď s anglickým komentářem nebo česko-slovenskou verzi na Twitch kanále PLAYzoneCZ

Program čtvrtfinále
  • 23. 3. 15:30 - Cloud9 vs. MOUZ
  • 23. 3. 19:00 - Vitality vs. ENCE
  • 24. 3. 15:30 - FaZe vs. FORZE
  • 24. 3. 19:00 - Heroic vs. NAVI

Zdroj úvodní fotografie: ESLCS / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka