CS:GO

EPL: ENCE po G2 vyřadili i Vitality! Kdo doplní nejlepší čtyřku?

EPL: ENCE po G2 vyřadili i Vitality! Kdo doplní nejlepší čtyřku?
24. 3. 2023
  |  

ENCE píší v ESL Pro League skvělý příběh a na své konto získávají už druhý velmi cenný skalp. Frozen s MOUZ se naopak rozloučil s finišem na 5. až 8. místě.

ESL Pro League doručuje i nadále skvělé zápasy. Hned v prvním kole jsme se dočkali zkratu Liquid, následně se objevilo nové překvapení v podobě ENCE. Po vyřazení G2 si totiž Paweł "dycha" Dycha a jeho spoluhráči dokázali poradit i s dalším z velkých favoritů. 

Vitality přitom v sérii začali skvěle, a to výhrou soupeřova map picku Nuke. Přesto šlo ale už od počátku o vyrovnaný duel, kde sice Vitality drželi po celou dobu vedení, ale nakonec vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem po 30 kolech. Na druhé mapě Overpass ale ENCE předvedli extratřídu na CT straně, kde nechali favoritům pouhá tři kola. V druhé polovině už šlo o pouhou formalitu a po výhře 16:11 se šlo na třetí mapu.
Zdroj: ESLCS / Twitter
Na rozhodujícím Vertigu šlo o možná nejnabitější mapu v celé dosavadní sezoně ESL Pro League. O neuvěřitelné clutche se zasloužili hráči na obou stranách. Proti přesile se dokázali prosadit Magisk, NertZ nebo SunPayus. Nakonec ale i přes úžasnou obranu Mathieua "ZywOo" Herbauta dokázali ENCE za ´útok dotáhnout náskok svého soupeře a zvítězit 16:14, čímž si vybojovali místo v semifinále.

O finále si to právě ENCE rozdají proti Cloud9, kteří navázali na výborné výkony ze skupin a proti MOUZ se dokázali vybičovat a otočit čtvrtfinálovou sérii ve svůj prospěch. Na úvodní mapě Inferno se frozen blýsknul skvělým 1v3 clutchem za T a stál obecně i z velké části za úspěchem MOUZ v druhé polovině, kterou za obranu vyhráli 10:1. 
 


Následně však Cloud9 v klidu ovládli své silné Vertigo a jasno bylo bohužel pro fanoušky slovenského střelce už velmi brzy i na závěrečné mapě Mirage, kde ruská sestava uhrála v první polovině vedení 11:4 a i přes následný nápor MOUZ si dokázala výhru zajistit relativně v klidu. 

Program čtvrtfinále
  • Cloud9 vs. MOUZ - 2:1 (10:16 / 16:11 / 16:10)
  • Vitality vs. ENCE - 1:2 (16:14 / 11:16 / 14:16)
  • 24. 3. 15:30 - FaZe vs. FORZE
  • 24. 3. 19:00 - Heroic vs. NAVI

Vyřazovací fázi 17. sezony ESL Pro League je možné sledovat sledovat buď s anglickým komentářem nebo s tím československým na Twitch kanále PLAYzoneCZ

Zdroj úvodní fotografie: ESLCS / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka