CS:GO

EPL Conference: SINNERS padli v těsném zápase s Falcons. KennyS zářil

EPL Conference: SINNERS padli v těsném zápase s Falcons. KennyS zářil
16. 1. 2023
  |  

První zápas v ESL Pro League Conference mají SINNERS za sebou. Česko-slovenská sestava nezvládla souboj s francouzskými Falcons a prohrála 1:2.

SINNERS začali na vlastním map picku souboj s Falcons tragicky a za T-side nebyli schopni na mapě de_nuke držet krok. Proti totiž byl zejména KennyS, který zejména v první třetině zápasu střílel kill za killem.

Prvního bodu se česká soupiska dočkala až v 10. kole, ovšem ani přesto nedokázala korigovat vývoj půle, která skončila 12:3 ve prospěch francouzského celku. Po výměně stran se SINNERS sice vrátili částečně do zápasu, náskok Falcons však stále odolával a po 28 kolech bylo jasno. Tuzemský zástupce přišel o svůj pick a musel se dívat na druhou mapu.

Bohužel pro SINNERS nezačala dobře ani druhá mapa, kdy hned v úvodu ztratili 5 kol. Za CT stranu však dokázali vývoj první půle díky sérii 7 kol otočit a celkově vedli před výměnou stranu v poměru 8´:7. Díky nástupu do druhé půle navíc hned odskočili a po pár minutách už vedli 15:9 a jasně směřovali k vítězství a srování série.

Opak byl však pravdou a pevná obrana Falcons zemezila dalšímu postupu. V závěru navíc dvakrát KennyS zvládl poslední 1v1 situaci a nejen, že snížil na 14:15, nicméně také zajistil vyrovnání na 15:15. Overtime však opět patřil SINNERS, kteří získali vítězství 19:16 a vynutili si decider.

Oklepaný český tým ze na závěrečná mapě zase musel vzchopit z nepříznivého stavu, kdy za T-side startující Falcons ovládli nejprve 3 kola a posléze přidali ještě další 4. Výsledkem tak byl po 11 odehraných kolech stav 8:3. SINNERS měli lepší závěr poloviny, stejně jako nástup do druhé, ovšem pak přišel dlouhý run Falcons, který znamenal vedení 14:9.

SINNERS se následně pustili do snahy o otočku, což bylo samo o sobě komplikované a z bláta česko-slovenkou sestavu vytáhl za stavu 11:15 skvělý clutch, kterým zajistil snížení na rozdíl 3 kol.

SINNERS vs. Falcons

Výsledek - 1:2
  • de_nuke 12:16 (3:12)
  • de_overpass 19:16 (8:7)
  • de_ancient 14:16 (7:8)

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.