CS:GO

EPL: Brazílie boduje! Ze skupin nepostupují NIP ani OG

EPL: Brazílie boduje! Ze skupin nepostupují NIP ani OG
15. 3. 2023
  |  

Skupinová fáze ESL Pro League přináší velká překvapení. Po bleskovém konci Evil Geniuses a nepovedené kampani BIG se nyní z turnaje poroučí také NIP a OG, a to na úkor dvou brazilských celků.

Na papíře jednoznačná skupina, avšak ve výsledku se diváci dočkali neskutečné show, která vyvrcholila v postup dvou brazilských týmů. Spolu s Vitality a FaZe totiž do playoff postupují týmy 00NATION a paiN. Jak se celá skupina zamotala a kdo překazil plány OG s NIP?

Upper Bracket: Postup Vitality a FaZe

Skupina započala podle všech předpokladů a všichni favorité zvládli vyhrát své duely, a to bez ztráty jediné mapy. V semifinále potvrdily roli favoritů týmy Vitality a FaZe, které se následně utkaly ve finále o seeding. Svou úctyhodnou formu ukázali opět Vitality a zfinalizovali svou cestu za postupem bez jediné prohrané mapy.

Lower Bracket: Postup paiN

V pavouku poražených se o velkou show postarali zejména brazilští paiN a australští Grayhound. Brazilští zástupci si nejdříve hravě porazili tým Rooster a následně překvapili evropské hvězdy z OG. K vítězství 2:1 jim pomohly dvě velmi těsná vítězství 16:14 a výborný výkon Felipe "skullz" Medeirose, který sérii zakončil s bilancí 71-54.

V druhé polovině pavouka poražených zazářili Grayhound, kteří nejdříve přešli přes 00NATION a následně dokázali otočit sérii proti NIP, kteří ztratili vedení po dominantní úvodní mapě (16:2). Australskou jízdu však překazili právě paiN, kteří v sérii o postup zvládli zvítězit 2:1. 
 
Last Chance Bracket: Postup 00NATION

Neskutečný příběh ve skupině napsali hráči 00NATION, kteří po dvou prohrách museli bojovat v Last Chance pavouku. Tam se jim ale zadařilo náramně, ačkoliv hned na první mapě proti Rooster podlehli 2:16. Po otočené sérii proti australským nováčkům se však Marcelo "coldzera" David a jeho spoluhráči vzepjali i k výhře 2:1 proti Grayhound a vysloužili si tak místo v zápase o finální postupové místo.

V klíčovém zápase brazilské miláčky doplnil celek Ninjas in Pyjamas. Ten totiž dokázal zhatit i poslední naděje OG na postup ze skupiny a evropští zástupci se rozloučili prohrou 0:2. Český zástupce Adam "NEOFRAG" Zouhar však předvedl opět výborné výkony a ve většině zápasů patřil ke statisticky nejlepším hráčům na mapě.

Zápasy skupiny D můžete od dnešních 16 hodin sledovat buď s anglickým komentářem nebo česko-slovenskou verzi na Twitch kanále PLAYzoneCZ

zdroj úvodní fotografie: ESLCS / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka