League of Legends

Entropiq si zahraje o postup na EMEA Masters. Kdo je jejich portugalský soupeř?

Entropiq si zahraje o postup na EMEA Masters. Kdo je jejich portugalský soupeř?
16. 8. 2023
  |  

Play-in EMEA Masters se blíží ke svému konci. Z osmičky týmů zůstanou čtyři postupující do hlavní fáze turnaje. Entropiq čeká BO3 bitva s GTZ Esports.

Čtvrtý pokus, který už musí vyjít. Entropiq od svého vstupu do League of Legends na začátku roku 2021 nechyběl na mezinárodní akci EMEA Masters ani jednou. Ačkoliv na tiskové konferenci oznámili ambice dojít až do semifinále, zatím se jim pokaždé stal osudný play-in.

Dvakrát z toho byl výbuch už ve skupině, skóre 1-11 na předchozích dvou akcích není vůbec hezká vizitka. O to více, když kvalifikačním úvodem dokázala na jaře projít eSuba a zahrála si hlavní část turnaje. Pouze v debutovém splitu v loňském roce z toho bylo probojování se alespoň do BO3 zápasu, ale dobře hrající Unicorns of Love byli nad jejích síly.

Nyní je postup blízko, český šampion je velkým favoritem a vysněná účast ve skupinách je na dosah ruky. Entropiq vyhrál všechny „povinné“ zápasy ve skupině, padl pouze dvakrát se silnými Turky FUT Esports. Konečně roster doejl na EMEA Masters v dobré formě, předchozí akce nikdy nebyly optimální a hráči hráli hluboce pod svým potenciálem. To je nyní zřejmě konečně odbouráno.
Ještě však není vyhráno, stále je potřeba vyhrát dva zápasy proti GTZ Esports. Pro tuzemské fanoušky asi spíše neznámá, což není divu, protože největší úspěchy organizace slavila až letos. Předcházel tomu navíc rebranding, dříve byl tým známý jako GTZ Bulls. Pod tímto jménem ale žádnou díru do světa neudělal, až v roce 2023 prišel ihned dvojnásobný triumf v domácí LPLOL lize. Poslední EMEA Masters skončil ve skupině 1-5, čili kvalifikace do skupinové fáze by byla také premiérou pro portugalskou organizaci.

Ovšem mezi jarem a létem přišla obměna rosteru, dorazili tři noví hráči a ti ihned zvládli zlepšit mezinárodní výkonnost. Jedná se zejména o mladší hráče vyjma toplane a support, kde mají 28, resp. 26 let. Zajímavý může být ADC Avra, který má zkušenosti z polské Ultraligy a na jaře skončil celkově třetí. Shodou okolností ho vyřadilo Orbit Anonymo se Saverem v sestavě.

Entropiq si to s GTZ Esports rozdá ve čtvrtek od 17:00 ve formátu BO3. Podle sázkových kanceláří je vítěz Hitpoint Masters velkým favoritem, což naznačuje, že takto blízko skupinové fázi česká organizace ještě nebyla. Sledovat lze na Twitch kanále Hitpoint, kde proběhne živý přenos.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.