CS:GO

Entropiq Prague se radují z prvního vítězství v EDC 5 Closed kvalifikaci

Entropiq Prague se radují z prvního vítězství v EDC 5 Closed kvalifikaci
16. 7. 2021
  |  

Pro Entropiq Prague začala uzavřená kvalifikace na European Development Championship 5. Prvním soupeřem českého celku byl švédský tým MANS NOT HOT.

Tuzemský celek Entropiq Prague dostal pozvánku do kvalifikace na EDC 5, který se bude konat až po letní přestáce v srpnu. Šance na postup před začátkem malé nebyly, nicméně výzva to pro české hráče byla pořádná.

Entropiq Prague vs. MANS NOT HOT

  • Výsledek - 2 : 0
    • de_vertigo - 16:13 (11:4)
    • de_dust 2 - 16:6 (11:4)
    • de_inferno
Úvodní kola Entropiq Prague vůbec nesedla a švédský tým MANS NOT HOT velmi rychle vedl 4:1, posléze přišla jízda 10 kol v řadě, která znamenala jasné ovládnutí první poloviny na mapě soupeře.
MoriiSko se však po 30. killu ne a ne chytit a s tím i upadala skvěle rozjetá hra Entropiq Prague, naopak se zvyšovala šance na dramatický závěr. Po 5 kolech však přišla stopka a česká sestava se dostala na 15. bod, symbolicky to byl právě MoriiSko, který svým 32. killem tento bod zařídil. A ten stejný hráč posléze přidal 3K i ve 29. kole, čímž zajistil konečný stav první mapy 16:13.



Přecházelo se na Dust 2, který si sami Entropiq Prague do série zvolili a okamžitě bylo vidět, že to nebylo náhodou. Úvod mapy zvládli hráči pod vedením leckra skvěle, a byť se v závěru polovina hra strhla k výměně kol, vedení v půlce zápasu 11:4 už týmu nikdo nevzal. MANS NOT HOT na sice vyhráli první kolo 2. poloviny, ale vzápětí se o 4K si postaral s deaglem AJTT a opět dodal Entropiq drive. Vítězství 16:6 bylo za pár kol na světě.

S vítězstvím přišel také postup do čtvrtfinále kvalifikace, které se s největší pravděpodobností bude hrát zítra (v sobotu), eventuální semifinále posléze v neděli.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport