CS:GO

Entropiq Prague nestihli přesunout zápas a přistála kontumace. Dá ESEA druhou šanci?

Entropiq Prague nestihli přesunout zápas a přistála kontumace. Dá ESEA druhou šanci?
24. 1. 2023
  |  

Chyba managementu týmu nebo pořadatele ligy? Entropiq Prague nestihli přesunout úvodní zápas ESEA Main a byla jim udělena kontumace. Dojde ještě na zvrat?

Česká organizace Entropiq nezačíná novou sezonu nejšťastněji. Jednak se stále čeká na oficiální potvrzení, kdo bude tým nakonec reprezentovat, druhak se nyní patrně nestihlo přesunout úvodní zápas ESEA Main Season 44 a tak tým obdržel kontumaci.

Už před několika týdny jsme informovali, že se Entropiq Prague rozhodli na svoji soupisku v rámci profilu na portále ESEA umístit sestavu, která je tvoře původní dvojicí hráčů, novým polským trenérem a také dvěma lidmi ze samotné organizace, kteří, jak se zdá, do ligy logicky nenaskočí. Sama organizace přitom deklarovala, že informace o nové sestavě a dalším postupu se CS:GO sekcí zveřejní začátkem února.
Původně měli Entropiq Prague ESEA Main už dávno rozehrát, ale jak je zvykem, týmy si posouvají zápasy jak jen to jde, aby si vytvořily prostor právě pro případné změny a doplnění kádrů. Ostatně to byl zřejmě i případ Entropiq. Nicméně nyní se tým přepočítal.

Úvodní zápas, který na portále a profilu Entropiq aktuálně visí, měl odstartovat dnes (tj. 24. ledna) od 20:00. Nicméně před přibližně 20 hodinami (tj. někdy na přelomu 23. a 24. ledna) se pokusil manager zápas ještě přehodit: "We agreed to moving this game to February. New date of the game could be 16th of February 18:00. (but could be moved even further due to Clique attending LAN event at that time)."

To se nestalo a tak dnes svítí u zápasu FFL, tedy kontumační porážka českého celku Entropiq Prague.

Pokud se týmy teoreticky na změně dohodly, měly jednoznačně informovat adminy ligy. Což se zřejmě stalo, otázkou je, zda v dostatečném předstihu. Nyní to už tak bude zřejmě pouze na pořadatelích ESEA ligy, zda vezmou kontumaci zpět a udělí zápasu nový termín. Vzhledem ke zvyklostem je to však značně nepravděpodobné. Ale nikdy neříkejme nikdy.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.