CS:GO

Entropiq Prague jasně ovládli Polish Esport Cup a berou další triumf do své sbírky

Entropiq Prague jasně ovládli Polish Esport Cup a berou další triumf do své sbírky
4. 7. 2021
  |  

Český tým Entropiq Prague obdržel pozvánku na dvoudenní turnaj letní série Polish Esport Cup. V konkurenci zajímavých polským celků se domácí borci neztratili a v neděli večer je čekalo finále, které zvládli a celou jízdu zakončili triumfem.

Michal "Leckr" Kadlíček i jeho spoluhráči moc dobře vědí, jaké je to hrát finále Polish Esport Cupu. Na podzim 2020 zde totiž kralovali po finále s domácím týmem Pompa. Dnes měli šanci si toto finále zopakovat. Ještě předtím bylo třeba ale přejít přes 2 play-off kola.

V tom prvním vyzvali hráči i s AWP hráčem capseNem celek IN.GAME. Po vítězství 16:8 na mapě Nuke přišla sprcha na Vertigu a prohra 10:16, decider však znovu patřil českým hráčům, kteří si připsali úvodní vítězství v sérii 2:1.
Nejprve v neděli čekalo na Entropiq Prague semifinále, kde čekal nevyzpytatelný celek PACT. Kvalitní polský tým však tentokrát neměl na českou dvojku nárok. Mapa Dust 2 skončila po jasném výsledku 16:6 a byť  Nuke vypadal vyrovnaněji, také zde odcházeli Entropiq jako vítězové, tentokrát v poměru 16:11.

Cestu za přibližně 55 tisíci českými korunami (10 000 zł) už mohl pokazit pouze ukrajinský celek ex-Marlian eSports. Hráči z východu Evropy srdnatě odovlávali na první mapě série, kterou přestě zvládli lépe v samotném závěru čeští hráči, kteří si připsali vítězství na de_dust2 16:10. Rozhodnout už mohla mapa Mirage, kde Entropiq Prague začínali na CT straně a po první polovině dokonce vedli 11:4. Vše tak směřovalo k jasnému výsledku. Ten Entropiq doručili ve 20. kole, po kterém se mohli radovat z vítězství 16:4.

Jedinou patálií byla nedostupnost českého streamu pro fanoušky tuzemské organizace, kteří se museli spokojit s oficiálním v polštině. Bohužel ale technické problémy překazili Entropiq plány na vysílání již během soboty. Vlastně druhou "patálií" byl neúspěch dalšího CS:GO týmu této organizace, který vypadl v semifinále evropského turnaje na týmu SKADE. Dvojnásobně zlatá neděle se tak nekoná.

Zdroj úvodní fotografie: entropiq.gg
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.