CS:GO

Entropiq padli s forZe v zápase o 5. místo na StarLadderu. Švédský Major se prohrou vzdálil

Entropiq padli s forZe v zápase o 5. místo na StarLadderu. Švédský Major se prohrou vzdálil
3. 7. 2021
  |  

Česká organizace Entropiq a její východoevropská CS:GO sestava stála ve 2. RMR turnaji před klíčovou bitvou o páté místo. Vítěz si mohl připsat nesmírně důležité body, poražený měl odejít s prázdnou.

StarLadder rozdával další RMR body v cestě na švédský Major, který se bude konat na podzim letošního roku. Tím, že Virtus.Pro, kteří jsou aktuálně na posledním (5.) místě zajišťující postup z regionu CIS, vypadli již ve skupině, z turnaje si žádné body neodnesou.

Entropiq i forZe, tedy dnešní dva soupeři byli ale v relativním závěsu s aktuálním bodovým ziskem 1100, respektive 950 (jejich ztráta na místo, které by průběžně zajišťovalo postup na Major byla asi 500 bodů). Tím pádem 1500 bodů, které si měl odnést lepší z tohoto duelu, se hodí jako sůl oběma. 

Entropiq vs. forZe

  • Výsledek - 0 : 2
    • de_ancient -  12:16
    • de_overpass - 5:16
Entropiq celou sérii na Ancientu začali velmi dobře a v polovině vedli jasným rozdílem. Opak se však stal pravdou a nejen, že se forZe povedlo v druhé půlce mapy stav zvrátit, ale jejich gradující forma přetrvala i na Overpass. Sestava týmu forZe si tak dokráčela pro vítězství, 5. místo a v neposlední řadě také 1500 RMR bodů.

Právě forZe by tedy v tuto chvíli měli jít také na 5. místo v celkovém bodování regionu CIS se ziskem 2450 bodů, o pár bodů před nimi budou K23 a více než 3000 bodů mají nejlepší 3 celky. Dále 6. místo (první nepostupové) drží Virtus.Pro s 1600 body, na 7. místě mají Akuma 1120 a dále jsou zmínění Entropiq s 1100 body. Více o bodech je k dispozici také na stránkách Liquipedia.

Samozřejmě se značná porce bodů bude rozdávat také při RMR Series 3, která nás ještě do podzimního Majoru čeká a právě tam může dojít k několika ztrátám favoritů. Ovšem i na StarLadder musel tým Entropiq přejít přes kvalifikaci a nebyl přímo pozván, tudíž se dost možná něco podobného bude opakovat a cesta by byla o to složitější.

Zdroj úvodní fotografie: Twitch StarLadder EN
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.