League of Legends

Entropiq končí na EU Masters, ve druhé fázi play-inu nestačil na Unicorns of Love

Entropiq končí na EU Masters, ve druhé fázi play-inu nestačil na Unicorns of Love
7. 4. 2022
  |  

Sen je u konce. Český mistr nestačil v play-off play-in fáze EUM na německé Unicorns of Love a po prohře 0:2 na mezinárodním turnaji končí.

Ambiciózní cíl týmu Entropiq se minimálně na jaře nekoná. Organizace po vstupu do League of Legends e-sportu oznámila, že pomýšlí i na větší mezinárodní úspěch na EU Masters. Jejich cesta však končí těsně před branami základních skupin, v play-inu totiž nestačili na dobře hrající Unicorns of Love Sexy Edition z Německa.

V BO3 sérii prohráli oba zápasy a ačkoliv měli velmi dobré vstupy, kdy se podařilo získat lead kolem dvou až tří tisíc goldů, transformace do mid a late game vůbec nevycházela. Právě tam se projevila zkušenost soupeřů, kteří nastupují v jedné z nejlepších evropských regionálních lig. V první hře si pohlídali objectivy, ve druhé zase ukázali kvalitu v teamfightech a Entropiq marně hledal cestu, jak své soky porazit. 

Druhý pokus na to dostat se mezi evropskou smetánku přijde až v létě. Jediný domácí tým, který ve skupinové fázi EU Masters byl, zůstává eSuba. Té se podařilo postoupit přes play-in v roce 2020, ovšem proti silné konkurenci neuhrála jediný bod a skončila na posledním místě.

Barca vypadla s Bifrost

Na EU Masters také překvapivě končí Dreedy. Český toplaner s Barcou vůbec nezvládl sérii s Bifrost z NLC a po dvou prohrách se také s turnajem loučí. Ačkoliv byla katalánská organizace velký favorit, nedokázala sérii vůbec dostat do svých rukou. Oba celky ze skupiny A tak končí po skalpu jejich soků z béčka.

Postup do hlavní fáze si zajistil Karmine Corp s Rekklesem, ti zaváhání nepřipustili a litevské Iron Wolves porazili 2:0. Los základních skupin bude probíhat 8. dubna.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.