CS:GO

Entropiq: Historicky první účastník play-off ESL Challenger League

Entropiq: Historicky první účastník play-off ESL Challenger League
27. 1. 2022
  |  

Prvním postupujícím do evropské části ESL Challenger League Season 40 se stává tým Entropiq, který dokázal uspět ve své skupině A.

Postupně skupinami, které se hrají GSL formátem, začíná nová sezona ESL Challenger League (dříve ESEA Premier). Se změnou formátu příchází i výrazně jiná šance na play-off. Místo několika zápasů ve skupině o 8 - 9 týmech se týmy střetávají ve skupinách po 4. K postupu v takovém formátu stačí zvládnout 2 ze 3 BO3 zápasů. To přesně se během posledních dní podařilo Entropiq.

Ruský celek odstartoval 25. ledna 2022 souboje s britskými Into the Breach. Přes překážky na první mapě Entropiq přešli a na druhé už dominovali. Vítězství 2:0 posouvalo tým do Winners Match, kde čekal rusko-bělorusko-estonský tým Nemiga.

Také tento souboj Entropiq zvládli v poměrně suchém triku se skóre 2:0. Tím si zajišťuje celek postup do play-off. Na to si budou muset hráči a fanoušci počkat takřka 2 měsíce.

Další skupina startuje 2. února, následující (C) souboje uvidíme od 22. téhož měsíce a startem března odpálí své tažení skupina SINNERS v níž uvidíme kromě českého celku také SKADE, Finest a SAW.

Zdroj úvodní fotografie: V4FSF 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport