League of Legends

Entropiq dvakrát dominantně vyhrál, BRUTE nemají ani bod

Entropiq dvakrát dominantně vyhrál, BRUTE nemají ani bod
14. 8. 2023
  |  

EMEA Masters rozjela svou play-in fázi, ve které nastupují také dva české týmy. Entropiq a BRUTE vstoupily do kvalifikace o skupiny.

Entropiq povinnost splnil. Porazil papírově vyrovnané či slabší soupeře, dominantním způsobem týmy White Dragons a 7AM Esports přejel. Skvělá zpráva a znamení do následujícího hracího dne, kde půjde o klíčové umístění v top dvojce. Průběh úvodních duelů nasvědčuje, že by měl český mistr získat další dvě výhry.

Klíčový boj o lepší nasazení tedy bude s tureckými FUT Esports, favoritem skupiny. S nimi Entropiq sehrál první zápas dne a dlouho držel krok, šlo o vyrovnanou partii, která nakonec dopadla vítězně pro soupeře Čechů. Ovšem nejednalo se o jednostrannou záležitost, což dává naději do odvety. V případě výhry by nejspíše došlo na tiebreaker,  v němž si může vítěz Hitpoint Masters vybojovat lepší nasazení do závěrečných BO3 bojů. První pozice totiž zaručuje vyhnutí se dominantním týmům jako francouzské Team GO.

Naopak BRUTE podle očekávání mají skóre 0-3. Překvapení letního splitu v tuzemské lize má první mezinárodní zkušenosti a v těžké skupině zatím bod nezískal. Padl například i s Diamant Esports, které eSuba na jaře porazila dvakrát. Papírově právě oni měli být tím soupeřem, proti němuž BRUTE získá bod.

Již teď je tak jisté, že postup se jich téměř určitě týkat nebude. Vicemistr Česka by musel vše vyhrát a následně zvládnout i tiebreakery, což se jeví jako nepravděpodobné.

Odvety jsou na programu již v úterý 15. srpna, kdy organizace čekají všechny duely v opačném pořadí. Entropiq tedy končí den s FUT Esports, což v ideálním rozpoložení znamená, že již bude potvrzený postup. V uvolněnější náladě je větší šance favorita z Turecka porazit. U BRUTE už půjde spíše o kosmetickou úpravu skóre, mohou také zamíchat s pořadím skupiny.

Pozornost bude také upřena na organizaci NORD Esports, kde nastupuje český midlaner OMON. Vicemistr skandinávsko-britské ligy má po úvodním dni skóre 2-1 a také si bude muset zajistit postavení v top dvojce.

Zápasy začínají opět od 17:00, sledovat lze na Twitch kanále Hitpoint Masters.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.